Από την Κριστίνα Χόγιος ώς τον Γούντι Αλεν

Από την Κριστίνα Χόγιος ώς τον Γούντι Αλεν

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ηγετική του θέση στον χώρο των θεαμάτων επιχειρεί να κατοχυρώσει το Θέατρο Μπάντμιντον στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του. Χθες ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα του νέου θεάτρου με τη μεγαλύτερη αίθουσα στην Ελλάδα (2.500 θεατές) για τη νέα σεζόν. Δύο κλασικά μιούζικαλ του λονδρέζικου West End δίνουν το στίγμα της σεζόν που διανθίζεται από πολλή μουσική και χορό.

Χορός, χορός, χορός!

Δεν ήταν τυχαία χθες η Κριστίνα Χόγιος, η Ανδαλουσιανή ιέρεια του φλαμένκο, η οποία ανοίγει τη νέα περίοδο με τρεις παραστάσεις (26, 27 και 28/9). Ακολουθεί από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου ο Αργεντίνος σταρ Χούλιο Μπόκα στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του. Χορός στα όρια της ακροβασίας, από τους «Pilobolus», την ομάδα που κέρδισε την προσοχή στη φετινή τελετή των Οσκαρ (29/10 – 2/11). Οι «Μόμιξ» επιστρέφουν για να μας παρουσιάσουν τη νέα τους παραγωγή, το «Πάθος», εμπνευσμένοι από τον κόσμο του Νίκου Καζαντζάκη στο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και την κινηματογραφική μεταφορά του Μάρτιν Σκορσέζε. Τη χορογραφία υπογράφει ο Μόουζες Πέντλετον και τη μουσική ο Πίτερ Γκάμπριελ. Στην Αθήνα οι Μόμιξ θα βρίσκονται στις 1, 2, 3, 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου, ενώ θα έχουν προηγηθεί δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (28, 29/11).

Ο χορός επιστρέφει τη νέα χρονιά με την παράσταση φλαμένκο «Fuego!» (23-27/1) ενώ από τις 6 Φεβρουαρίου θα πάρουν θέση οι «Tablo», η ιταλική απάντηση στο «Cirque du Soleil», αν πιστέψουμε την εφημερίδα του Μιλάνου «Corriere della Sera». Τον Ιανουάριο θα δούμε τη «Λίμνη των Κύκνων», αυτή τη φορά επί πάγου, από το φημισμένο μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης.

Τα μιούζικαλ

Ενα μιούζικαλ με τη σφραγίδα της Ντίσνεϊ θα είναι το βαρύ πυροβολικό του Μπάντμιντον για το φθινόπωρο. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» θα παρουσιαστεί από τις 7 έως τις 25 Νοεμβρίου, έχοντας πίσω του μια πορεία δεκαετιών στο Γουέστ Εντ. Η χρονιά θα κλείσει μ’ ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ στην ιστορία, το «Mamma Mia!», διάσημο (και) από τη μουσική των «Αbba» (6 – 25 Μαΐου). Αργότερα μέσα στο 2008 θα προβληθεί και η κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ, τμήματα των γυρισμάτων της οποίας πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη Σκόπελο.

Δύο μύθοι

Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από εκείνη, τη μοναδική του, sold out, εμφάνιση πριν από δύο χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής. Μας έρχεται ξανά μέσα στις γιορτές (28, 29/12), αυτή τη φορά για δύο εμφανίσεις και πάντα με την ιδιότητα του δεξιοτέχνη του κλαρινέτου. Μαζί του η New Orleans Jazz Band. Η χωρητικότητα του Μπάντμιντον επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στις τιμές που αρχίζουν από τα 40 (φοιτητικό) και 60 ευρώ. Θα έχει προηγηθεί ένας μύθος της βραζιλιάνικης μουσικής, ο Καετάνο Βελόζο που θα έρθει στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση στις 25 Οκτωβρίου. Σημειώστε επίσης τη συναυλία της «Budapest Gypsy Symphony Orchestra» (4-6/1) και τις εμφανίσεις της ομάδας «Antigravity» (14 – 21/1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή