Ελληνες νέοι μουσικοί διακρίθηκαν στη Μόσχα

Ελληνες νέοι μουσικοί διακρίθηκαν στη Μόσχα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέοι Ελληνες μουσικοί διακρίθηκαν στο Κονσερβατόριο «Τσαϊκόφσκι» της Μόσχας, στον διεθνή διαγωνισμό εφήβων μουσικών, και έγιναν έτσι μέλη της «Μουσικής Νεολαίας του Πλανήτη»: ο Κωνσταντίνος Λούστας κέρδισε το 2ο βραβείο στο βιολί, ενώ βραβείο απέσπασε και ο Χαράλαμπος Καρασαβίδης, δεξιοτέχνης στο κλαρινέτο.

Οι δύο νεαροί μουσικοί είναι μέλη της Bios Camerata της Αθήνας, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Μαργαρίτα Ναστούλη, Αλκηστις Ευθυμίου και Νικόλαος Πρεβεζιάνος. Ο Κων. Λούστας έπαιξε σόλο το έργο του Βενιάφσκι «Πολονέζ σε Ρε Ματζόρε».

Η Bios Camerata παρουσίασε, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη, το έργο «Πόλκα» του Σοστακόβιτς, ενώ μια άλλη μικρή ορχήστρα εγχόρδων παρουσίασε αποσπάσματα της Δεύτερης Σουίτας από το μπαλέτο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του Λ. Νικολάεφ.

Ο τελικός γύρος του διεθνούς διαγωνισμού εφήβων μουσικών με τον τίτλο «Μουσική Νεολαία του Πλανήτη» διαρκεί συνολικά έξι μήνες και τελεί υπό την αιγίδα του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμού, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Μόσχας και της Διεθνούς Ενωσης Μουσικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή