Ερχεται η «Αυστριακή Ανοιξη»

Ερχεται η «Αυστριακή Ανοιξη»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εντυπωσιακή έκθεση με έργα Κλιμτ, Σήλε, Κοκόσκα και συγχρόνων τους ζωγράφων, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του τελευταίου τριμήνου στο Megaron Plus. Στο ίδιο διάστημα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο σειρά διαλέξεων και συναντήσεων που θεματικά κινούνται από τη διαστημική και την αστροφυσική, την αρχιτεκτονική, την επιστημονική έρευνα, τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, την ποίηση, την ψυχανάλυση ως το παρόν και το μέλλον των Μουσείων του 21ου αιώνα.

Η έκθεση για το κίνημα της «Αυστριακής Ανοιξης» εγκαινιάζεται στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Αριστουργήματα των Γκούσταβ Κλιμτ, Εγκον Σήλε και Οσκαρ Κοκόσκα, συνολικά 70 έργα ζωγραφικής, εκτίθενται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, σε μια έκθεση που «δανειζόμαστε» από το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η κριτικός τέχνης Εφη Ανδρεάδη.

Λίγο πριν, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «Η μεγάλη περιπέτεια στο Διάστημα», την οποία, θα συντονίσει ο Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Σειρά έχει στις 8 Οκτωβρίου η αρχιτεκτονική και ο Μπερνάρ Τσουμί, η αστροφυσική στις 9 Οκτωβρίου, η επιστημονική έρευνα στις 12 Οκτωβρίου, η φιλοσοφία στις 16 Οκτωβρίου και η λογοτεχνία στις 23, με «πέντε Ελληνες συγγραφείς ελληνικής καταγωγής που διαπρέπουν στο εξωτερικό». Ακολουθούν ο Μισέλ Ουελμπέκ (25/10), η Κική Δημουλά (29/10), ο Ντίνος Χριστιανόπουλος (2/11), η ψυχανάλυση (6/11), συμπόσιο για τον Αγγελο Τερζάκη (23/11), η Γιουνγκ Τσανγκ (30/11), τα μουσεία (3/12), ο αρχιτέκτονας Τόμας Μέιν (4/12).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή