Η αποκατάσταση της Ολυμπίας

Η αποκατάσταση της Ολυμπίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα του υπουργείου Πολιτισμού είναι η αποκατάσταση, η διαφύλαξη και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχ. Λιάπης, μετά τη χθεσινή σύσκεψη με θέμα την εξέλιξη και τον συντονισμό των έργων αποκατάστασης στον πληγέντα αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε: 1) Να επανεξεταστεί η επάρκεια και η λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας και να συνταχθεί μελέτη για την επέκτασή του ούτως ώστε να καλύπτει τον Κρόνιο Λόφο.

2) Να αξιοποιηθεί χορηγία τεχνικής εταιρείας για αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό.

3) Να αυξηθεί ο αριθμός των δασεργατών-υλοτόμων, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η υλοτόμηση των νεκρών δέντρων και να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιδιαβρωτικά μέτρα.

4) Να συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης των αρχιτεκτονικών μελών στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό συντήρησης, για να τελειώσει το έργο στο τέλος του χρόνου.

5) Να σχεδιαστούν τα αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς Αλφειό και Κλαδέο. 6) Να συνταχθεί κατάλογος με προϋπολογισμό των αναγκών σε όλους τους τομείς για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας.

7) Η πλήρης μελέτη ανάπλασης θα κατατεθεί στο τέλος Οκτωβρίου και οι φυτεύσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή