Οι αλλες ταινιες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις επανεκδόσεις ξεχωρίζουν από τις ταινίες που συμπληρώνουν το πρόγραμμα της εβδομάδας. Ο «Γατόπαρδος» (****) που γύρισε το 1963 ο Λουκίνο Βισκόντι με πρωταγωνιστές τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Αλέν Ντελόν και Κλαούντια Καρντινάλε, είναι μια ματιά του σκηνοθέτη σε μια αριστοκρατική οικογένεια που σταδιακά χάνει τη δυναμή της. Το «Berlin Alexanderpatz» (****) είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες δουλειές του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Γιατί όμως να προβάλλεται όλη η σειρά (ανά δύο επεισόδια) και όχι η κινηματογραφική της εκδοχή;

Από την άλλη πλευρά, η οπτικοποιημένη εκδοχή του «The Wall» (***) των Pink Floyd, γυρισμένη από τον Αλαν Πάρκερ, μπορεί να μοιάζει αρκετά γερασμένη, έχει όμως κάποια σημασία η επανέκδοσή της, κυρίως για νοσταλγούς της ροκ εποχής και για το νεότερο κοινό που την ανακαλύπτει σιγά σιγά.

Ενα καλοστημένο θρίλερ εμπορικών προδιαγραφών και χιτσκοκικών επιρροών είναι οι «Υποψίες» (**) του Ντ. Τζ. Καρούσο, με πρωταγωνιστές τους Σία ΛαΜπεφ και Ντέιβιντ Μορς. Ενας έφηβος, ταλαιπωρημένος από τον θάνατο του πατέρα του, έχει βίαιη συμπεριφορά και καταδικάζεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στο απέναντι σπίτι όμως, ο γείτονας έχει ιδιαίτερα ύποπτη στάση. Είναι άραγε δολοφόνος;

Προβάλλεται μία ακόμη νέα παραγωγή, το «Εχετε κάνει κράτηση;» του Σκοτ Χικς, με τους Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ααρον Εκχαρτ και Αμπιγκεϊλ Μπρέσλιν. Η ταινία είναι ριμέικ της γερμανικής ταινίας «Bella Martha», με ηρωίδα μια αυστηρή σεφ, η ζωή της οποίας αλλάζει όταν θα πρέπει να φροντίσει την ανιψιά της. Παράλληλα, ένας νέος μάγειρας θα την αναστατώσει και ως επαγγελματία και ως γυναίκα.

«Ο δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή» (***) είναι ένα δράμα χαμηλών τόνων του Βίκτορ Σάλβα με θεματικό μοτίβο το τρίπτυχο: κυνήγι της επιτυχίας, αυτογνωσία, δύναμη της θέλησης. Το σενάριο βασίζεται σε ένα αυτοβιογραφικό, εν μέρει, βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Νταν Μίλμαν και παρουσιάζει την πεισματική προσπάθεια ενός αθλητή της ενόργανης γυμανστικής να προκριθεί στους Ολυμπιακούς. Ο Νταν Μίλμαν (ο ήρωας που ενσαρκώνεται από τον νεαρό Σκοτ Μέκλοβιτς) είναι ένας αριστούχος φοιτητής του Μπέρκλεϊ, ο οποίος διακρίνεται και στον αθλητισμό. Ομως, ο ανταγωνισμός και η επιθυμία του να φτάσει ψηλά έχουν διώξει τη γαλήνη από τη ζωή του. Τις νύχτες βασανίζεται από εφιάλτες· βλέπει τον εαυτό του να πέφτει από ψηλά και να συντρίβεται σαν να ‘ναι φτιαγμένος από γυαλί. Ενα βράδυ καθ’ οδόν προς το σπίτι ο Νταν θα γνωρίσει ένα μυστηριώδη άντρα (Νικ Νόλτε) που θα γίνει ο γκουρού του και θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει το αληθινό νόημα της ζωής.

Οι «Φύλακες της μέρας» (*) είναι το σίκουελ του ρωσικού μπλοκμπάστερ «Οι φύλακες της νύχτας», όπου δυνάμεις του σκότους θέλουν να κυριαρχήσουν στη Γη. Εδώ, παρότι ξημέρωσε, η κατάσταση παραμένει χαώδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή