Παγκόσμια κληρονομιά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους νέους προσανατολισμούς στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θα ασχοληθούν όσοι πάρουν μέρος στη σημερινή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης και την ημερίδα διοργανώνει η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το ελληνικό Τμήμα του International Council on Monuments & Sites (ICOMOS) με την υποστήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στην ημερίδα, που έχει τίτλο «Παγκόσμια Κληρονομιά και Πολιτιστικές Διαδρομές: Νέοι Προσανατολισμοί», θα εκτεθούν προβληματισμοί και απόψεις για καίρια ζητήματα που αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, την προστασία και τη συντήρηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και των Πολιτιστικών Διαδρομών, οι οποίες αποτελούν μια νέα κατηγορία πολιτιστικών αγαθών. Επίσης, θα γίνει ειδική αναφορά στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, που πρόσφατα ενεγράφη στον Κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, όπως ο F. Bandarin (διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ), η κ. G. Battaini Dragoni (γεν. διευθ. για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και την Κληρονομιά στο Συμβούλιο της Ευρώπης), ο Γ. Αναστασόπουλος, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή