Στη Λυών βραδιά για τη Μελίνα

Στη Λυών βραδιά για τη Μελίνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεχωριστή και γεμάτη συγκίνηση θα είναι η αυριανή βραδιά, αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη, που θα πραγματοποιηθεί, όχι στην Ελλάδα, αλλά στη Λυών, κοντά στην όχθη του ποταμού Ροδανού που φέρει το όνομά της… Την εκδήλωση διοργανώνει ο ελληνογαλλικός πολιτιστικός σύλλογος της Λυών «Δευκαλίων» σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη».

Τον περασμένο Μάιο, ο δήμος της Λυών (στο πλαίσιο του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης «Γυναικείοι αντικατοπτρισμοί στη ροή του νερού») έδωσε στις όχθες του ποταμού Ροδανού ονόματα δώδεκα γυναικών που στάθηκαν σημαντικές στην εξέλιξη του πολιτισμού της Ευρώπης. Ο κύκλος των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται αύριο με το αφιέρωμα στη Μελίνα.

Η έναρξη θα γίνει στις 2 το μεσημέρι. Οι καλεσμένοι και οι περαστικοί σε αυτό το γραφικό και πολυσύχναστο μέρος της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ειδικά για την περίπτωση διαμορφωμένο χώρο-κιόσκι, στο οποίο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών της Μελίνας Μερκούρη καθώς και μια καλλιτεχνική δημιουργία εμπνευσμένη από τον εικαστικό Μάκη Γιαλένιο, που ζει και εργάζεται στη Λυών. Ηχητικό φόντο της έκθεσης θα είναι η φωνή της Μελίνας να διαβάζει τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου. Επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης, η συγγραφέας και προσωπική φίλη της Μελίνας, Αλκη Ζέη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή