Αφιέρωμα στον Δ. Χορν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο, μεγάλο τιμητικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Χορν, δέκα χρόνια από τον θάνατό του, διοργανώνει μεθαύριο το βράδυ (1/10, 8 μ.μ.) στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης («Δημήτρια 2007») ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης. Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στην έκθεση ντοκουμέντων «Ηθοποιός σημαίνει φως…» με πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την ζωή και την πορεία του Δημήτρη Χορν στο κλασικό και σύγχρονο θέατρο και τον κινηματογράφο, όπως επίσης βιβλία, σπάνια θεατρικά και κινηματογραφικά προγράμματα, αφίσες, δίσκους, ανέκδοτη αλληλογραφία, χειρόγραφα κ.ά. Στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Καληνύχτα σας κύριε Χορν» που έχει συνθέσει ο Γιάννης Ιορδανίδης και το οποίο θα χαράξει την ζωή και την προσφορά του Δημήτρη Χορν, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές. Στο αναλόγιο, εκτός από τον ίδιο τον σκηνοθέτη θα λάβουν μέρος οι ηθοποιοί Μίνα Αδαμάκη, Αλέκος Ουδινότης, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Κώστας Μπάσης, Ευθύμης Παππάς και οι νέοι ηθοποιοί Λάζαρος Βαρτάνης και Στάθης Παναγιωτίδης.

Με το τιμητικό αυτό δίπτυχο ο Γιάννης Ιορδανίδης συνεχίζει την πρωτοβουλία των πολύπτυχων αφιερωμάτων σε κορυφαίες μορφές του θεάτρου και της ποίησης (Αλέξης Μινωτής, Κατίνα Παξινού, Μάνος Κατράκης κ.ά) στα πλαίσια των «Δημητρίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή