Τα ψηφιακά μέσα πάνε Φρανκφούρτη

Τα ψηφιακά μέσα πάνε Φρανκφούρτη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο περίπτερο 4.2 στη φετινή Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης (10-14 Οκτωβρίου) θα υπάρχουν περισσότερα ψηφιακά μέσα παρά βιβλία! Οι διοργανωτές της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης για το βιβλίο, συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησε πιο εντατικά από πέρυσι: δίνουν περισσότερο χώρο στο ψηφιοποιημένο βιβλίο και στα ψηφιακά μέσα, διπλάσιο απ’ ό,τι πέρυσι. Ετσι, στο Digital Market Place, εξειδικευμένοι οργανισμοί θα παρέχουν on line τα προϊόντα τους, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους bloggers και τους podcasters επί το έργον. Σε πολλές επαγγελματικές παρουσιάσεις, που θα φιλοξενηθούν στη διάρκεια της Εκθεσης, η κατεύθυνση της ψηφιοποίησης της γνώσης κατέχει κεντρικό ρόλο. Ασφαλώς θα υπάρχει και το έντυπο βιβλίο, αλλά το βάρος θα δοθεί στην αγορά των δικαιωμάτων. Οι ατζέντηδες καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο, τόσο στη Φρανκφούρτη, όσο και στη διεθνή πολιτική των εκδόσεων. Η Καταλωνία είναι η τιμώμενη κουλτούρα φέτος στη Φρανκφούρτη, μια περιοχή της Ισπανίας που διεκδικεί την αυτονομία της εδώ και χρόνια και έχει ισχυρή και δραστήρια πολιτιστική παρουσία σε όλες τις διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας κάθε βράδυ θα φιλοξενούνται πολλές εκδηλώσεις της σύγχρονης καταλανικής κουλτούρας, ενώ θα υπάρχουν εκθέσεις έργων των μεγάλων Καταλανών δημιουργών: Γκαουντί, Μιρό, Νταλί, κ.ά. Η Φρανκφούρτη, όμως, δεν είναι μόνο μια τεράστια διεθνής εμπορική συνάντηση στον χώρο του βιβλίου. Είναι και πολιτιστικό γεγονός. Στη διάρκεια των πέντε ημερών που θα διαρκέσει θα πραγματοποιηθούν, εντός και εκτός έκθεσης, 2.500 πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν, μια μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Για μια ανοιχτή Ευρώπη – Ευρωπαϊκές κοινωνίες που αναζητούν νέα ταυτότητα», μια Ημέρα για την Αφρική, τη γνωστή-άγνωστη ήπειρο, ένα φόρουμ διαλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ενώ το τελευταίο Σαββατοκύριακο της έκθεσης θα αφιερωθεί στο θέμα «Εκπαίδευση για το μέλλον». Εκεί θα έχουν θέση τόσο οι συζητήσεις και οι νέες προσεγγίσεις της προσχολικής εκπαίδευσης, όσο και τα νέα δεδομένα με τη διαρκώς εξαπλούμενη διά βίου μάθηση.

Από μία τόσο μεγάλη διοργάνωση για το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα βραβεία. Ετσι, στη διάρκεια της έκθεσης θα απονεμηθεί το German Book Prize, ενώ ίσως η διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης στη Φρανκφούρτη συμπέσει, για μία ακόμη φορά, με την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή