Ομορφιά και ασχήμια στο αστικό τοπίο

Ομορφιά και ασχήμια στο αστικό τοπίο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ ε κεντρικό θεματικό άξονα τα λουλούδια η εικαστικός Αννα-Μαρία Τσακάλη εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο «Σαν αντίδοτο», στην Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι), την προσεχή Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.

Πρωτεύοντα ρόλο στην αφήγηση της Τσακάλη διαδραματίζει η οξύμωρη συνύπαρξη της «ομορφιάς» και της «ασχήμιας» με φόντο το σύγχρονο αστικό τοπίο. Σκοπός της ζωγράφου δεν είναι η πιστή ρεαλιστική απεικόνιση του θέματος, ούτε η στείρα απόδοση της ομορφιάς των λουλουδιών. Αντιθέτως αυτό το φαινομενικά «ακίνδυνο» θέμα, γίνεται στους πίνακες της Τσακάλη σύμβολο υπαρξιακού προβληματισμού. Τα έργα της αποτελούν ένα παιχνίδι ανάμεσα στο κενό και το γεμάτο, το χάος και τη φόρμα, αυτό που λέγεται και αυτό που δεν λέγεται, το φως και το σκοτάδι, καθώς η ζωγράφος επιζητά να συλλάβει τον ρόλο της ομορφιάς ως αντίδοτο στις αντίξοες συνθήκες της καθημερινότητας.

Επιπλέον, στα έργα της Αννας-Μαρίας Τσακάλη αποκαλύπτεται η αινιγματική φύση του φυτικού βασιλείου. Ταυτόχρονα, η χρήση των λουλουδιών ως αρχετυπικών συμβόλων ομορφιάς αποδίδει εικαστικά το ερώτημα: Πόσο δραστικό αντίδοτο είναι η «ομορφιά» απέναντι στα κακώς κείμενα της καθημερινότητας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή