Από την Αθήνα στην Τιφλίδα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Τιφλίδα της Γεωργίας ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε λίγες μέρες η παράσταση «Δάφνης και Χλόη: ταξίδι αναψυχής» που παρουσιάστηκε πέρυσι στο θέατρο «Πορεία». Το έργο συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου «GIFT» που διοργανώνεται στην Τιφλίδα στις 15 και 16 Οκτωβρίου. Η πρόσκληση ήρθε μετά την παρουσίαση της παράστασης στο πιλοτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου «Σύστημα Αθήνα» τον Μάιο του 2007, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.

«Δάφνης και Χλόη»: το υπέροχο μυθιστόρημα του Λόγγου που περιγράφει τον έρωτα δύο νέων στα βοσκοτόπια της ειδυλλιακής Μυτιλήνης. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Cezaris Grauzinis, είναι ένα ταξίδι προς έναν πιο πρωτόγονο και αρχαίο τρόπο αφήγησης, τότε που το θέατρο δεν ταυτιζόταν με την εικόνα αλλά με την εμπειρία. Κατά τον σκηνοθέτη, στη σύγχρονη κοινωνία υπάρχει πολύ έντονα η απαίτηση για μεγαλύτερη ταχύτητα και παραγωγικότητα. Το θέατρο αποτελεί το τελευταίο οχυρό, όπου επιτρέπεται να προσφέρει κανείς στο κοινό την ευκαιρία να ξαναβρεί τις χαμένες απολαύσεις της ζωής. Το έργο «Δάφνης και Χλόη: Ταξίδι αναψυχής» θα ανέβει φέτος για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Πορεία» από τις 20 του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή