Ε΄ Διεθνές Συνέδριο για τον Ρήγα

Ε΄ Διεθνές Συνέδριο για τον Ρήγα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιμώντας την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του Ρήγα Βελεστινλή, η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα διοργανώνει από 4 μέχρι 8 Οκτωβρίου στο Βελεστίνο, το Ε΄ Διεθνές Συνέδριο, με συνδιοργανωτές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, τον Δήμο Φερών και τη ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση των κορυφαίων εκδηλώσεων μέσα στο 2007 (η πρώτη ήταν η παρουσίαση των απάντων έργων του Ρήγα). Οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου συνοδεύονται από έκθεση βιβλίων, περιοδικών και δείγμα βιβλιογραφίας για τον Ρήγα Φεραίο. Ετσι, οι σύνεδροι, αλλά και οι ακροατές του συνεδρίου θα έχουν μπροστά τους ένα μεγάλο φάσμα από τις μελέτες και τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί για το έργο του και το όραμά του. Στην έκθεση παρουσιάζονται 625 εκτιθέμενα αντικείμενα που προέρχονται από τη βιβλιοθήκη του Δημ. Καραμπερόπουλου. Οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου γίνονται σήμερα στις 5.30 μ.μ., στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί μια μεγάλη ιστορικός που γνωρίζει πολύ καλά την προεπαναστατική περίοδο της ελληνικής ιστορίας: η Αικατερίνη Κουμαριανού. Μαζί της θα τιμηθεί και ο καθηγητής στο Ινστιτούτο Σλαβολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Γκριγκόρι Αρς, για τις έρευνες και του συγγραφικό του έργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή