Διαδικτυο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά θα μείνετε μέσα το Σαββατόβραδο; Και αναζητείτε κάτι διαφορετικό εντός; Μπορείτε να… πεταχτείτε μέχρι την Ακρόπολη ή το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά. Να κάνετε μια βόλτα στην Ελευσίνα, να ταξιδέψετε μέχρι τη Δήλο, να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης ή να κάνετε μια εκδρομή στους Δελφούς!

Γίνεται και διαδικτυακώς. Το Ιδρυμα Λάτση, με τη συναίνεση του υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου διαθέτει πλέον σε κάθε χρήστη του Διαδικτύου, τις εκδόσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι το 2006 για όλα τα αρχαιολογικά μουσεία που ήδη αναφέρθηκαν. Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης ολοκληρώθηκε και αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, σε μορφή ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books), όλες οι εκδόσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που έχουν ήδη κυκλοφορήσει με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λάτση, στη διεύθυνση: www.latsis-foundation.org. Εκκρεμεί μόνο η ανάρτηση της τελευταίας έκδοσης, για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2008. Μέχρι τότε οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν να δουν πάρα πολλά πράγματα στα μουσεία που προαναφέρθηκαν, όπου φιλοξενούνται μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαιότητας.

Οσο για τους λάτρεις του βιβλίου, μέχρι και τον ήχο του ξεφυλλίσματος μπορούν να ακούσουν και ταυτόχρονα να έχουν στην οθόνη τους τα κείμενα, τις φωτογραφίες του κάθε αρχαιολογικού τόπου και τα ευρήματα που φυλάσσονται σε κάθε μουσείο. Μια διαδικτυακή επίσκεψη, πλήρης και ενδιαφέρουσα. Μια «βόλτα» στην οποία μπορούν να έρθουν και οι ξένοι φίλοι σας, αφού οι όλες οι εκδόσεις είναι και στα αγγλικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή