Κάθε μέρα χαζομέρα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέμπτη πρωί, μετά τη λήξη της 24ωρης απεργίας, κάνω ζάπινγκ στις ενημερωτικές εκπομπές. Οι «24 ώρες ΣΚΑΪ» φιλοξενούν μια δημοσιογραφική συζήτηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Στο «Κοινωνία ώρα Mega» και στην «Πρώτη γραμμή» (ΝΕΤ) συζητούν για την πορεία και τους εναερίτες της ΔΕΗ που «τύφλωσαν» συμβολικά τις κάμερες παρακολούθησης. Το «Καλημέρα σας» (Alpha) ασχολείται με τις συντάξεις, το «Καλημέρα με τον Τέρενς» (Alter) με τα θαύματα του αγίου Ραφαήλ, το «Καλημέρα Ελλάδα» (ΑΝΤ1) με μια κλοπή όπλων στα Χανιά και το «Κάθε μέρα καλημέρα» (Star) με το μπουγέλωμα που δέχτηκε ο «Πριόνης», ένα από τα αστέρια της εκπομπής της Αννίτας Πάνια, που έγινε γνωστός με την καρικατούρα άσματος «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι».

Τo ρεπορτάζ πράγματι έδινε απαντήσεις στα κλασικά δημοσιογραφικά ερωτήματα (πότε, πού, ποιος). Το μπουγέλωμα συντελέστηκε σε σικ περιβάλλον, στο «όπενινγκ» (στα εγκαίνια) ενός κλαμπ στο Κεφαλάρι, με δράστες μια παρέα κυριών και κυρίων της λεγόμενης «υψηλής κοινωνίας», οι οποίοι είχαν προσκαλέσει στο «πριβέ τραπέζι» τους τον κύριο Πριόνη. Στο τσακίρ κέφι, ο καλεσμένος τους ανέβηκε στο πριβοτράπεζο και άρχισε να τραγουδάει το σουξέ του σε πλέι μπακ. Και τότε οι κοσμικοί κύριοι άδειασαν τα «σφηνάκια» τους στα μούτρα του αοιδού, που ευθύς μαζεύτηκε σαν βρεγμένη γάτα. Η κάμερα του κινητού του ρεπόρτερ κατέγραψε τις λεπτομέρειες.

Πριν από λίγες ημέρες, μια τούρτα εκσφενδονίστηκε στο κεφάλι ενός άλλου ανεκδιήγητου αοιδού, αυτή τη φορά σε ένα κλαμπ της Νέα Ερυθραίας. Και αυτό το χάπενινγκ θεωρήθηκε καλλιτεχνική είδηση πρώτης γραμμής.

Αλλο «τούρτωμα», άλλο «γιαούρτωμα» και άλλο «σακούλωμα», δηλαδή προσωρινή συσκευασία μιας κάμερας παρακολούθησης με ένα πλαστικό περιτύλιγμα α λα Christo (όπου Christo είναι ο διάσημος βουλγαρικής καταγωγής «περιβαλλοντικός καλλιτέχνης», που τυλίγει τα πάντα, φρούτα, μνημεία, κάμπους και βουνά).

Στην πραγματικότητα, «ενημερωτικές» εκπομπές σαν το «Κάθε μέρα καλημέρα» γιαουρτώνουν, τουρτώνουν τους τηλεθεατές αλλά και την ίδια την πραγματικότητα. Αλλοι αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο ή έστω να μη γίνει ο κόσμος μας χειρότερος, και άλλοι μπουγελώνουν (και πληρώνουν) και βρίσκουν βήμα, για να διαφημίζουν τη γελοιότητά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή