Η Συμφωνική Λονδίνου στο Μέγαρο

Η Συμφωνική Λονδίνου στο Μέγαρο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλοι ερμηνευτές σε μεγάλα συμφωνικά έργα: η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (SLO), υπό τη διεύθυνση του Βαλέρι Γκεργκίεφ, ερμηνεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 10 και 11 Ιανουαρίου, δύο συμφωνίες του Γκούσταβ Μάλερ και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Γιαν Σιμπέλιους. Συγκεκριμένα: στις 10 Ιανουαρίου η SLO παρουσιάζει τη Συμφωνία υπ’ αριθμ. 4 του Γκούσταβ Μάλερ, με σολίστ την υψίφωνο Λόρα Κλέικομπ, και το Κοντσέρτο για βιολί του Σιμπέλιους, με σολίστ στο βιολί τον Λεωνίδα Καβάκο. Λυρικό αλλά και στοχαστικό, το Κοντσέρτο για βιολί του μεγάλου Φινλανδού συνθέτη είναι ένα από τα κορυφαία του έργα, ενώ για την 4η Συμφωνία του Μάλερ (με το ονειρικό, θλιμμένο μα και ευφορικό, αργό του μέρος, προτελευταίο του έργου) τα πολλά λόγια περιττεύουν.

Στις 11 Ιανουαρίου η SLO θα ερμηνεύσει εκ νέου το κοντσέρτο Σιμπέλιους με τη σύμπραξη του Λεωνίδα Καβάκου, και τη Συμφωνία υπ’ αριθμ. 1 του Γκούσταβ Μάλερ, γνωστή με την ονομασία «Τιτάν», ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα του μουσουργού, απ’ το οποίο ξεχωρίζει επίσης το περίφημο «πένθιμο εμβατήριο του κυνηγού», με τη μελαγχολική εβραϊκή μελωδία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή