Bossa Nova πάρτι στο Εθνικό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βραζιλία, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ένα νέο μουσικό κύμα γεννιέται καθώς η «λαϊκή» σάμπα δίνει τη θέση της στην Bossa Nova -στο νέο κύμα- στη μουσική των εύπορων παραλιακών προαστίων. Οι Βραζιλιάνοι αστοί χορεύουν και η λατινοαμερικανική μουσική σκηνή απογειώνεται. Ανάλογα… απογειώνεται και το Εθνικό Θέατρο, καθώς στις 18 Ιανουαρίου ανοίγει τις πόρτες της Σκηνής Κοτοπούλη (Rex) στο χοροθέατρο και προσκαλεί το κοινό σε μια παράσταση Bossa Νova.

Σε ένα πάρτι, υπό τους ήχους της Bossa Nova, ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί συναντιούνται, χορεύουν, διασκεδάζουν.

Καθώς η ώρα περνάει, ο λόγος εναλλάσσεται με τη μουσική, με το τραγούδι και τον χορό, τα πάντα αρχίζουν να διαλύονται. Τα σώματα των ερμηνευτών ακολουθούν το ρυθμικό επαναλαμβανόμενο μοτίβο της Bossa Nova και μας μιλάνε για την κυκλική πορεία στις ζωές και τις σχέσεις των ανθρώπων. Οι ερμηνευτές αυτοσχεδιάζουν με κείμενα δικά τους ή με αφορμή κείμενα άλλων καταθέτουν δικές τους εμπειρίες και σκέψεις. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά από πέντε μουσικούς.

Την όλη ιδέα, τη σκηνοθεσία, τη χορογραφία και τη σκηνογραφία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ενώ τη μουσική ο Δημοσθένης Γρίβας. Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαριέττα Βέττα, Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρος Ισαακίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κοντονής, Διώνη Κουρτάκη, Ιριδα Κυριακοπούλου, Αχιλλέας Μανώλης, Θέμις Μπαζάκα, Σάββας Μπαλτζής, Αμάλια Μπένετ, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Νικολαΐδης, Νικολέτα Ξεναρίου, Αγγελική Παπούλια, Νάνσυ Σταματοπούλου, Βαγγέλης Τελώνης, Αντώνης Φραγκάκης.

Η παράσταση θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή