Ηθοποιοί – ζωγράφοι στο Κέντρο «Μελίνα»

Ηθοποιοί – ζωγράφοι στο Κέντρο «Μελίνα»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τέχνη στην τέχνη: Ηθοποιοί – Ζωγράφοι» είναι ο τίτλος της έκθεσης που ξεκινάει σήμερα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα». Στην έκθεση συμμετέχουν 42 εικαστικοί καλλιτέχνες και παρουσιάζονται 35 κοστούμια Ελλήνων ηθοποιών. Κάποια από τα έργα των εικαστικών δημιουργήθηκαν για τη συγκεκριμένη έκθεση, ενώ άλλα εκφράζουν μια παλαιότερη έμπνευση ή συνεργασία με το θέατρο. Από τον Νίκο Αλεξίου στον Δημήτρη Γέρο και από τον Κώστα Τσόκλη στον Γιάννη Μόραλη, τα έργα συνδιαλέγονται με τα ενδύματα που κάποτε φορέθηκαν από μικρές και μεγάλες μορφές του ελληνικού θεάτρου, και που έπαιξαν και αυτά τον ρόλο τους σε αγαπημένες, παλιές και πιο σύγχρονες παραστάσεις. Τα κοστούμια, σχεδιασμένα από γνωστούς και ως επί το πλείστον Ελληνες ενδυματολόγους και σχεδιαστές, προέρχονται τόσο από αρχαίες τραγωδίες, όσο και από ελληνικές παραστάσεις έργων του Πίντερ κ.ά.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Σπύρος Μερκούρης, δίνει έμφαση στη διαμόρφωση του χώρου, αλλά και στον φωτισμό: «Πρωταγωνιστές είναι οι εικαστικοί καλλιτέχνες. Τα έργα τους προβάλλονται με θεατρικό φωτισμό, ενώ τα κοστούμια των ηθοποιών φωτίζονται με μία αχνή δέσμη φωτός. Τα μοντέλα που φορούν τις φορεσιές είναι στραμμένα προς τα έργα των καλλιτεχνών, διευκολύνοντας τη συνομιλία μεταξύ των δύο μορφών τέχνης, και ρουφώντας συγχρόνως τους επισκέπτες μέσα στον ίδιο διάλογο».

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 8/5, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού», πρόεδρος του οποίου είναι η Αννα Φόνσου, και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Ορίζοντες – Δράσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή