Εξερευνώντας τα αφηγηματικά όρια του σχεδίου

Εξερευνώντας τα αφηγηματικά όρια του σχεδίου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και είναι ιδιαίτερα γνωστός από της μεγάλης κλίμακας βίντεο εγκαταστάσεις που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Ναυρίδης επιστρέφει με την καινούργια του δουλειά, σχέδια και μία εγκατάσταση στο χώρο της γκαλερί Bernier/Eliades, στην πρωταρχική αξία του εικαστικού λόγου που είναι η διαδικασία του σχεδίου.

Σε αυτή την έκθεση με τίτλο «Tomorrow will be a Wonderful Day», ο Ναυρίδης συνεχίζει την έρευνα που εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει με τις μεγάλες ενότητες σχεδίων πάνω στα όρια και τους όρους που θέτει η σχεδιαστική πράξη. Εξερευνά τις δυνατότητες του σχεδίου θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τον αφηγηματικό χαρακτήρα του μέσου. Ενα σύνολο από γραμμές, σχήματα, αρχιτεκτονικά στοιχεία, οργανικές μορφές, φυσικά μοτίβα, μηχανικά μέλη, κατά έναν τρόπο ξεδιπλώνουν ιστορίες που αν και μπορεί κανείς να παρακολουθήσει είναι τελικά δύσκολο να περιγραφούν.

Η διαδικασία της δουλειάς των έργων παραβάλλει και εναποθέτει πολλές πηγές και αναφορές. Ενεργοποιεί μνήμες και ακολουθεί διαδρομές που κινούνται από τα σχέδια του Αντόνιο Γκαουντί, στις ανατομικές αποτυπώσεις των Μπέρτζερι και Τζέικομπ, από την ψυχεδέλεια του Σαν Φρανσίσκο στις αρχές του ’70, στα πειραματικά σχέδια «συστημάτων σε κρίση» και τα τεχνητά τοπία του Λίμπους Γουντς. Διάρκεια έκθεσης ώς τις 16 Μαΐου. Επταχάλκου 11, Θησείο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή