«Μύθοι γυναικών» με Μ. Φαραντούρη και Λ. Κονιόρδου

«Μύθοι γυναικών» με Μ. Φαραντούρη και Λ. Κονιόρδου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Μύθοι γυναικών» ανεβαίνουν για δεύτερη φορά απόψε στις 9.30 το βράδυ στη σκηνή του Παλλάς, με τις μελωδίες της Μαρίας Φαραντούρη και τις απαγγελίες της Λυδίας Κονιόρδου. Η Μαρία Φαραντούρη αγγίζει ένα μεγάλο φάσμα τραγουδιών, συνδυάζοντας αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» και την «Ηλέκτρα», μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με έργα της Ελένης Καραΐνδρου και του Θάνου Μικρούτσικου, αλλά και με αγαπημένα και λιγότερο γνωστά δημοτικά τραγούδια. Τα τραγούδια και η μουσική συνοδεύονται και πλαισιώνονται από τη φωνή της Λυδίας Κονιόρδου, που απαγγέλλει έργα του Ευριπίδη, του Σοφοκλή, της Σαπφούς, του Ρίτσου, αλλά και αποσπάσματα ημερολογίων και άλλων ανυπόγραφων συγγραμμάτων.

Κοινός άξονας είναι η έμφαση στη γυναίκα και με τον πρωτότυπο συνδυασμό τραγουδιού και ποιητικού λόγου, η παράσταση είναι αφιερωμένη σε μυθικές γυναικείες μορφές, όπως στη μάνα, τη νύφη, την ερωμένη, τη γυναίκα στον πόλεμο, τη γυναίκα πρόσφυγα… Οι δύο τελευταίες μορφές, αυτές που έχουν υποστεί τον πόλεμο αλλά και την ξενιτιά, ίσως να αποτελέσουν και το επίκεντρο της φετινής παράστασης, αφού μέρος των εσόδων των «Μύθων γυναικών» θα διατεθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανισμού, ενώ παράλληλα με τις παραστάσεις, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από τον καταυλισμό των προσφύγων στην Πάτρα.

Σε συνέντευξη Τύπου για την παράσταση, η Μαρία Φαραντούρη τόνισε ότι «δυστυχώς είναι ουτοπικό να νομίζουμε ότι τα φαινόμενα βίας και βασανιστηρίων μπορούν να εκλείψουν από τον πολιτισμό μας, αλλά μέσα από την παράσταση, έχουμε στόχο να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, καταγγέλλοντας και όχι σιωπώντας». Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210 32.13.100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή