Ο Πίτερ Μπρουκ αναρωτιέται…

Ο Πίτερ Μπρουκ αναρωτιέται…

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πίτερ Μπρουκ επιστρέφει στα μέρη μας. Το ετήσιο φεστιβάλ «Θέατρο πέρα από τα Ορια» πραγματοποιεί τη φετινή έναρξή του, αύριο 19 του μηνός, με μια νέα παράσταση αυτού του σημαντικού θεατρανθρώπου. «Warum Warum» (Γιατί Γιατί) ο τίτλος του έργου, το οποίο συνέγραψε ο Μπρουκ μαζί με την Marie-HlŽne Estienne. Το έργο, που είναι βασισμένο σε κείμενα των Antonin Artaud, Edward Gordon Craig, Charles Dullin, Wsewolod Emiljewitsch Meyerhold, Zeami Motokiyo και Ουίλιαμ Σαίξπηρ, πραγματεύεται το πώς η διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι ένας τρόπος να συνεχίζεται ο δυναμικός διάλογος μεταξύ ηθοποιών και κοινού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το «Warum Warum» είναι η τελετή της έρευνας του Μπρουκ, η ώς τώρα κληρονομιά του, ειπωμένη μέσα από τα ιερά γραπτά μεγάλων του θεάτρου. Η παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί η Miriam Goldschmidt, θα επαναληφθεί την Τρίτη 20 Μαΐου.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται και με άλλες δύο παραστάσεις: «Περιμένοντας το Ονειρο», από το Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ (22, 23, 24 Μαΐου), σε σκηνοθεσία της Ιρίνα Μπρουκ. Η σκηνοθέτις παρουσιάζει το κλασικό έργο όπως παιζόταν στα χρόνια του Σαίξπηρ, με αντρικό θίασο.

Το άλλο έργο που θα παρουσιαστεί είναι το «Μολόρα» (28, 29, 30 Μαΐου), σε σκηνοθεσία της Yeal Farber. «Μολόρα», στα Σεσότο, διάλεκτο νοτιοαφρικανική, σημαίνει «τέφρα» και το έργο, μέσω της «Ορέστειας», πραγματεύεται τον ματωμένο Κύκλο των Ατρειδών μέσα από τις αγριότητες του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική.

Ολες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10) με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή