Προτάσεις για Σαββατοκύριακο με τα παιδιά

Προτάσεις για Σαββατοκύριακο με τα παιδιά

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΩΤΗ ΒΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Εντός Αττικής

Τα βατραχοπέδιλα μάλλον δεν θα χρειαστούν. Οχι ακόμη (λόγω ηλικίας). Ούτε η μάσκα. Τα κουβαδάκια με τα φτυάρια, τις τσουγκράνες, τα ποτιστήρια, απαραίτητα. Οι ρακέτες μπορούν να περιμένουν. Αφού δεν ανταλλάσσουν παραπάνω από μια μπαλιά. Αντιηλιακό, για το πρόσωπο, για το σώμα, 2-3 τουλάχιστον μαγιό ακόμη για την καθεμία, πετσέτες, καπέλα, σαγιονάρες, ιδανικές αυτές που δένουν πίσω στο πόδι.

Το να πας για μπάνιο στη θάλασσα με τα παιδιά αποτελεί από μόνο του μια περιπέτεια. Το διασκεδάζουμε σίγουρα πολύ, αλλά απαιτείται πάντα τέλεια οργάνωση. Αν δεν έχεις φροντίσει να έχεις αμμωνία μαζί και ένα μίνι φαρμακείο, το τσίμπημα της τσούχτρας μπορεί να εξελιχτεί στον χειρότερο εφιάλτη όλης της οικογένειας, αλλά και όλων όσοι έτυχε να βρεθούν τριγύρω.

ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ: ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλύτερα το Σάββατο

Προτιμάμε το Σάββατο από την Κυριακή για ευνόητους λόγους. Ευτυχώς, οι παραλίες της Αττικής έχουν αμμουδιά και τα παιδιά δεν σταματούν να φτιάχνουν κάστρα και να μαγειρεύουν στην άμμο, ψάχνοντας για κοχύλια και πέτρες, για να πάρουν μαζί σπίτι και να συνεχίσουν τις χειροτεχνίες.

Αφού ξυπνάμε που ξυπνάμε νωρίς, γιατί να μην ξεκινήσουμε για την παραλία πρωί πρωί; Φροντίστε να έχετε μαζί σας νερό και βιβλία, παιχνίδια και dvd (αχρείαστο να ‘ναι) γιατί τα παιδιά γίνονται ανυπόμονα όταν το αυτοκίνητο παραμένει ακίνητο. Είτε αν έχετε σαν κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη, τη Σαρωνίδα, το Καβούρι, τη Βάρκιζα, είτε το Μάτι, το Ζούμπερι, τη Νέα Μάκρη, τον Σχινιά, οργανωθείτε. Για Ανάβυσσο και Ωρωπό «κατασκηνώστε».

ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ: ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ

Ολιγόωρη εκδρομή σε ένα κοντινό νησί

Αν πάλι έχετε βαρεθεί να κάνετε τα ίδια και τα ίδια, μπορείτε να πάτε χωρίς πρόγραμμα στον Πειραιά. Τολμήστε μια μονοήμερη ή ολιγόωρη εκδρομή σε ένα κοντινό νησί. Με όλα αυτά που κουβαλάτε στην τσάντα σας, ακόμη και να διανυκτερεύσετε μπορείτε. Τα παιδιά θα το χαρούν αφάνταστα, και μόνο που θα βγουν στο κατάστρωμα. Οσο είστε στο πλοίο, πάρτε ένα – δυο τηλέφωνα για να πάτε «συστημένοι» στα ωραιότερα σημεία του νησιού.

ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ… ΥΠΟΜΟΝΗ

Υπάρχουν και πισίνες

Αίγινα, Πόρος, Υδρα, Σπέτσες. Α, και Τζια. Και Ανδρος. Και όπου πιστεύετε ότι είναι κοντά στις δυνάμεις όλων για να αντέξετε και το πήγαινε, αλλά και το… έλα. Μπορεί να σας φαίνεται βουνό τώρα, αλλά μία φορά να το κάνετε, το σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσετε. Και θα το επαναλάβετε, αργά ή γρήγορα.

Αν παρ’ όλα αυτά επιμείνετε να παραμείνετε στην Αθήνα, υπάρχουν πάντα οι πισίνες. Ολα τα ξενοδοχεία προσφέρουν είσοδο στις πισίνες τους με το αντίστοιχο τίμημα. Υπάρχουν πάντα και οι δημοτικές. Οι οποίες χρεώνουν με την ώρα, με τον μήνα ή τη φορά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μοιάζουν να χαίρονται περισσότερο τη θάλασσα από το χλώριο της πισίνας, που έτσι κι αλλιώς το γνωρίζουν αν ανήκουν σε κάποιον όμιλο κολύμβησης.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Με σωστές αναπνοές

Οπότε ανακεφαλαιώνουμε. Πηγαίνουμε το Σάββατο για μπάνιο. Στη θάλασσα. Πρωί πρωί. Για να τους πιάσουμε (τους άλλους) στον ύπνο. Αν αποφασίσουμε να επιστρέψουμε το απόγευμα, τότε κινδυνεύουμε να φτάσουμε βράδυ στο σπίτι κι αυτό, πιστέψτε με, κανείς δεν το θέλει.

Φουσκώστε μπρατσάκια, πάρτε σωσίβια, αφήστε τα ταπεράκια και τα… μπαμπά μην τρέχεις, και απολαύστε τη διαδρομή. Σκεφτείτε παιχνίδια μνήμης. Δεν έγινε και τίποτα αν λερωθείτε στην άμμο για να τους δείξετε πώς φτιάχναμε σταλακτίτες. Γράψτε το όνομα του παιδιού με πέτρες στην άμμο. Ρίξτε ζάχαρη άχνη στη… γενέθλια τούρτα και σβήστε τα κεριά. Αφήστε αποτυπώματα με τις πατούσες. Μέχρι την επόμενη φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή