Travel : 36 ώρες στο Νόξβιλ του Τενεσί

Travel : 36 ώρες στο Νόξβιλ του Τενεσί

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Νόξβιλ αποκαλείται συχνά «ο καναπές» από τους κατοίκους του, καθώς πρόκειται για αναπαυτικό σημείο, το οποίο δεν θες να εγκαταλείψεις. Η τρίτη κατά σειρά μεγέθους πόλη του Τενεσί έχει την τύχη να βρίσκεται στα υπώρεια της οροσειράς των Γκρέιτ Σμόκι, με τον ποταμό Τενεσί να τη διασχίζει. Το κλίμα είναι ήπιο και φωτεινό, όπως και οι κάτοικοι, που θα καταπλήξουν με την ευχάριστη διάθεσή τους και την ανοιχτόκαρδη φιλοξενία τους.

Παρασκευή

12 – 5 μ.μ. Καλλιέργεια και γαστρονομία

Το Νόξβιλ φημίζεται για τη μουσική του. Εδώ «ανακαλύφθηκε» η Ντόλι Πάρτον, ενώ οι περισσότεροι ντόπιοι παίζουν το παραδοσιακό μπάντζο. Απολαύστε τη δωρεάν καθημερινή ζωντανή συναυλία έξω από το ραδιοσταθμό WDVX, έχοντας προηγουμένως περάσει από το παντοπωλείο Μαστ για το κολατσιό σας. Από εκεί, επισκεφθείτε το ενδιαφέρον κατάστημα Γι-Χο, συνδυασμός γκαλερί τέχνης και χαρτοπωλείου. Αμέσως μετά, αντιμετωπίστε τη λιγούρα με μία βόλτα στο παραδοσιακό εστιατόριο «ντάινερ» Λίτονς, φημισμένο σε όλη την πολιτεία για τα χάμπουργκερ και τα επιδόρπιά του.

Σάββατο

8 π.μ. – 6 μ.μ. Πράσινο και γλυκό

Ξεκινήστε το πρωινό σας με μικρή εκδρομή στο πάρκο Σεκόια Χιλς, στην όχθη του ποταμού Τενεσί. Υστερα, νοικιάστε αυτοκίνητο και επισκεφθείτε το ενδιαφέρον εθνολογικό και λαογραφικό μουσείο για τα Απαλάχια Ορη, 20 λεπτά από το κέντρο του Νόξβιλ. Οι κάτοικοι της πόλης λατρεύουν τα γλυκά και συγκεκριμένα τα «κάπκεϊκς». Δοκιμάστε τα καλύτερα, στο ζαχαροπλαστείο Μάγκπαϊζ, με σύνθημα «όλο βούτυρο, όλη την ώρα»,

7 μ.μ. – 11 μ.μ. Γεύση και χορός

Κάθε ενδιαφέρουσα πολιτιστική δραστηριότητα του Νόξβιλ ξεκινά από το χορτοφαγικό εστιατόριο «Τομάτο Χεντ», όπου θα απολαύσετε σπιτική πίτσα, παρακολουθώντας το σουλάτσο στην κεντρική πλατεία Μάρκετ Σκουέαρ. Αφού κάνετε μία βόλτα από τα μοδάτα καταστήματα της πλατείας, ολοκληρώστε τη βραδιά σας στο μπαράκι Πρεζερβέισον Παμπ, με τα 20 είδη μπύρας και τη φιλική ατμόσφαιρα.

Κυριακή

11 π.μ. – 3 μ.μ. Βρετανική δίαιτα

Πραγματική γεύση Αγγλίας θα βρείτε στο γαστρονομικό παμπ «Κράουν εν Γκους», που συγκεντρώνει την ευρωπαϊκή κοινότητα της πόλης. Πριν εγκαταλείψετε το Νόξβιλ, πρέπει να κάνετε μία βόλτα μέχρι τον πύργο Σάνσφιρ, αρχιτεκτονικό απομεινάρι της διεθνούς έκθεσης του 1982, με τη μοναδική θέα της μαγευτικής οροσειράς των Σμόκις.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πού να μείνετε:

Ηotel St. Oliver (407 Union Avenue, 865-521-0050, www.hotelstolivertn.com, $75 to $225)

Holiday Inn Select

Τι να κάνετε:

Mast General Store (402 South Gay Street, 865-546-1336, www.mastgeneralstore.com)

Yee-Haw Industries (413 South Gay Street,, 865-522-1812, www.yeehawindustries.com)

Litton’s (2803 Essary Road, 865-687-8788, www.littonburgers.com

Sequoyah Hills Park (1400 Cherokee Boulevard)

Museum of Appalachia (2819 Andersonville Highway, 865-494-7680, www.museumofappalachia.org)

MagPies (112 South Central Street, 865-673-0471, www.magpiescakes.com)

Tomato Head (12 Market Square, 865-637-4067, www.thetomatohead.com)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή