Προ-βολες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ήλιος μόλις είχε δύσει. Ο ορίζοντας, εκεί όπου ενώνεται με το γαλάζιο του Αιγαίου, ήταν βαμμένος στα υπέροχα χρώματα της ώρας. Το ελαφρό κύμα έσκαγε με απαλό θόρυβο στο μώλο του μικρού λιμανιού. Η γλυκιά φωνή της Σάσας Βούλγαρη σε γύριζε πολλά ή λίγα (ανάλογα) χρόνια πίσω. Στην παιδική σου ηλικία. Οταν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών υπήρχαν δράκοι. Καλοί και κακοί.

Ηταν μια σπάνια βραδιά στις Ποίσσες (η αρχαία Ποιήεσσα ή Ποιήσσα) της Κέας, με πανσέληνο. Μία από τις υπέροχες εκδηλώσεις, που οργάνωσε το εδρεύον στην Κέα, Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Δήμου Κέας, με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και τη συνεργασία των συλλόγων, «Σιμωνίδης ο Κείος», «Η Μελίτη», «Φίλων Κέας» και της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης.

Η φετινή, η 6η στη σειρά, Γιορτή των Παραμυθιών, που διήρκεσε εννέα ημέρες, είχε θέμα «Δράκοι και Δράκοντες». «Ενα νοσταλγικό ταξίδι στις απαρχές του χρόνου και στο όνειρο των παραμυθιών, γεμάτο δράκους φτερωτούς και δράκους αντρειωμένους, δράκους της γης και δράκοντες της θάλασσας», όπως αναφέρεται στο, φιλοτεχνημένο από τον Αλέκο Φασιανό, λειτουργικότατο έντυπο των εκδηλώσεων.

Στην Κέα οι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να μην είναι μόνο θάλασσα, ήλιος, ουζάκι, μεζέδες, «αραλίκι». Μπορεί να είναι και ψυχαγωγία. Αγωγή της ψυχής. Τι χρειάζεται; Διάθεση για προσφορά. Και φαντασία. Στην Κέα φαίνεται ότι αυτά υπάρχουν εν επαρκεία. Οπως υπάρχουν και επιχειρηματίες ή επαγγελματίες, που ενίσχυσαν οικονομικά τις εκδηλώσεις. Αξίζει να τους αναφέρουμε, ώστε να παρακινηθούν και άλλοι.

Η Κέα, τόσο κοντά στην Αττική αλλά και τόσο άγνωστη (αυτό είναι μάλλον καλό για το νησί) στους περισσότερους κατοίκους του Λεκανοπέδιου, κρύβει πολλές εκπλήξεις. Και στο φυσικό της περιβάλλον. Και στην ψυχή των ανθρώπων της. Η Γιορτή των Παραμυθιών, οι εκδηλώσεις της οποίας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο φυσικό περιβάλλον του νησιού, σε μαγευτικές τοποθεσίες, το απέδειξε ξανά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή