Η Λένα Πλάτωνος στο Ηρώδειο

Η Λένα Πλάτωνος στο Ηρώδειο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα παιδιά της πόλης που άκουγαν τη Λιλιπούπολη έγιναν ερωτευμένοι έφηβοι, ακούγοντας το Σαμποτάζ. Ορισμένοι ξανασυναντήθηκαν με τη Λένα Πλάτωνος στην ηλεκτρονική σκηνή του ’90, αρκετά μέλη της οποίας «πίνουν νερό» στο όνομα της… Οσα προφήτευαν ο πρωτοπόρος ήχος και τα ηλεκτρονικά κομψοτεχνήματα της Πλάτωνος -που έμαθε από τον Χατζιδάκι πώς να κάνει μελωδία την αστική μυθολογία και από το ροκ του ’70 πώς να ζωγραφίζει με το σινθεσάιζερ τοπία μοναξιάς- έγιναν πραγματικότητα ένα ένα: οι μετανάστες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι ερμητικές ζωές στη μεγάλη πόλη.

Η Λένα Πλάτωνος ταξίδεψε τριάντα χρόνια μουσικής δημιουργίας με τους δικούς της όρους και στον δικό της χρόνο, δημιουργώντας άθελά της το μύθο ενός προφήτη δίχως τόπο. Στη συναυλία της 28ης Ιουλίου στο Ηρώδειο θα μας ξεναγήσει στο σύμπαν της με καλεσμένους του φίλους της Γιάννη Παλαμίδα, Κ. Βήτα, Ελλη Πασπαλά και Μάρθα Φριντζήλα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης και τα σκηνικά υπογράφει ο Αγγελος Μέντης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή