Περισσότερους θεατές προσείλκυσε το Φεστιβάλ Αθηνών

Περισσότερους θεατές προσείλκυσε το Φεστιβάλ Αθηνών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 10% σε σχέση με πέρσι σημείωσε φέτος η προσέλευση του κοινού στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών. Τα στοιχεία ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχ. Λιάπης, ο οποίος παρακολούθησε το Σάββατο την τελευταία παράσταση του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο («Αγαμέμνων», βλ. σελ. 14). Ευχαριστώντας τον Γιώργο Λούκο, αποκαλώντας τον «ψυχή του Φεστιβάλ», ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι φέτος παρακολούθησαν το Φεστιβάλ περίπου 220.000 θεατές. «Σε πολλές εκδηλώσεις μάλιστα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν λίγες ώρες μετά την έναρξη προπώλησης. Τα δε έσοδα από τα εισιτήρια έφτασαν τα 6 εκατ. Το άνοιγμα του Φεστιβάλ σε νέου τύπου παραγωγές, σε νέους χώρους, σε πιο νεανικό κοινό, η αναζήτηση νέων ιδεών και τάσεων, απέδωσε».

Αναλυτικά στοιχεία, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΠΟ, αναφέρουν μεγάλη προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις για την Πανσέληνο το βράδυ του Σαββάτου, 16 Αυγούστου, όταν 70 αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν ανοικτοί έως τη 01.30 π.μ. Υπολογίζεται ότι πάνω από 64.000 επισκέπτες αποφάσισαν τη βραδιά της Πανσελήνου να βρίσκονται σε αρχαιολογικό χώρο. Συγκεκριμένα, την Ακρόπολη επισκέφθηκαν περίπου 15.000 επισκέπτες, το Σούνιο 2-2.500, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός 3.000, το Εθνικό Αρχαιολογικό 780 άτομα και το Νομισματικό περίπου 500. Σε όλους αυτούς του χώρους, πλην της Ακρόπολης, δόθηκαν συναυλίες. Ενδεικτικά, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης γέμισε σχεδόν με 1.200 θεατές που άκουσαν τη συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου. Στην Αρχαία Κόρινθο πήγαν 2.500 επισκέπτες και στην Αρχαία Νεμέα 1.200.

Ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι «θέλουμε τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι να είναι όσο πιο ανοικτοί και φιλικοί προς το κοινό». Από την επιθυμία στην πράξη υπάρχει βέβαια μεγάλη απόσταση. Φέτος, η προσέλευση στα κρατικά μουσεία, που λειτουργούν ως δημόσιες υπηρεσίες, είχε μεγάλη πτωτική τάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή