Περίπατος στο στέκι των βιβλίων

Περίπατος στο στέκι των βιβλίων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την ερχόμενη Παρασκευή και για δύο ολόκληρες εβδομάδες ο περίπατος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν θα είναι μόνο τερπνός, αλλά και ωφέλιμος. Στις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και φέτος είναι αφιερωμένο στον διαπολιτισμικό διάλογο. Ετσι, θα διοργανωθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ ομιλίες, αναγνώσεις και συζητήσεις με Ελληνες και ξένους συγγραφείς, θα φιλοξενηθεί μαραθώνιος ποίησης στον Λόφο του Φιλοπάππου και θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση για τη σχέση λογοτεχνίας-τηλεόρασης με το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα».

Από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις σημειώνουμε: ο Βούλγαρος ποιητής Λιουμπομίρ Βέλτσεβ θα ανοίξει το Φεστιβάλ (12/9), αφιέρωμα στον Φινλανδό συγγραφέα Μίκα Βάλταρι (19/9). Στις 20/9 η ανθρωπολόγος Σόφκα Ζηνόβιεφ θα διαβάσει αποσπάσματα από το τελευταίο της βιβλίο. Στις 21/9 ο Γκαζμέντ Καπλάνι θα διαβάσει αποσπάσματα από το «Μικρό ημερολόγιο συνόρων», στις 23/9 θα παρουσιαστούν τα μυθιστορήματα των Ερικ Φόσνες και Ερλεντ Λόε, και θ’ ακολουθήσουν αφιερώματα σε Δανούς ποιητές. Το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή