Προ-βολες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Τζάρβις Κόκερ -καμία σχέση με τον Τζο- μας αρέσει πολύ. Κι ας τον έχουμε χάσει χρόνια τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ακούμε ξανά και ξανά τραγούδια των Pulp, I want to live like common people, Μis-shapes, ένα άλμπουμ που ακουγόταν από την αρχή μέχρι το τέλος, στο repeat. Και τώρα που τον είδαμε σε φωτογραφίες με σκληρό σκελετό μυωπίας, γένια, υπερμεγέθη ακουστικά και βλοσυρό, δολοφονικό βλέμμα να δηλώνει ότι σκοπεύει να δίνει διαλέξεις στις συναυλίες του, αναρωτηθήκαμε 1. Αν το εννοεί. 2. Αν είναι καλά. 3. Αν έχουν όρεξη οι «θαυμαστές» του για κήρυγμα.

Οχι ότι είναι σίγουρος 100% και ο ίδιος. Γιατί ο Τζάρβις είναι ποπ. Και ντίσκο. Ανέκαθεν υπήρξε ιδιαίτερος, εκκεντρικός, απόμακρος, αυτοβιογραφικός (στη μουσική του) και αυτοκαταστροφικός (στη ζωή του) μαζί. Αλλά έχει μάλλον βαρεθεί. Για την ώρα δεν λέει πολλά. Μην τον πάρουν και με τις ντομάτες… «Είναι κάτι που θα δοκιμάσω όταν θα βρίσκομαι σε περιοδεία. Ενας Θεός ξέρει αν θα λειτουργήσει, θα απαγγείλω κάποιες σκέψεις που έχω γράψει. Εκανα μια σειρά από διαλέξεις και σκέφτηκα να απομονώσω κάποια κομμάτια».

Θα δοκιμάσει ορισμένα νέα σινγκλ σε μια μίνι τουρνέ που θα επιχειρήσει στη γενέτειρά του, την Αγγλία. Θέλοντας να μας προϊδεάσει, λέει ότι το επόμενο άλμπουμ του θα είναι «αρκετά πιο βαρύ», αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμη για ακρόαση. Στον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού σε εκπομπή του BBC, ο πρώην τραγουδιστής των Pulp είπε ότι η ιδέα του θα μπορούσε να εξελιχτεί «και στην απόλυτη καταστροφή. Καταλαβαίνεις αν ένα τραγούδι αξίζει, αν ο κόσμος χοροπηδάει όταν το ακούει λάιβ. Ή αντιδρά κλαίγοντας. Από τη στιγμή που δεν φεύγουν, τότε το τραγούδι είναι εντάξει». Και το καινούργιο άλμπουμ; «Είναι σαν ένα έμβρυο στον πέμπτο ή έκτο μήνα. Εχει χέρια, έχει μάτια, δεν είναι έτοιμο να βγει ακόμη». Στόμα; Μήπως καλύτερα να αφήσει τη φιλοσοφία και να το ξαναρίξει στο τραγούδι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή