Προτάσεις για Σαββατοκύριακο με τα παιδιά

Προτάσεις για Σαββατοκύριακο με τα παιδιά

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΛΑ, ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Στον… Φούρνο

Μήλα, ζάχαρη, κανέλα, βούτυρο, αλεύρι και… πολύ κέφι. Αυτά είναι όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να φτιάξεις όχι μόνο μια νόστιμη μηλόπιτα, αλλά και μια εξαιρετική παράσταση για μικρά παιδιά! Σαν αυτή που ετοίμασε το θεατράκι του Φούρνου στην οδό Μαυρομιχάλη με τίτλο «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα». Απευθύνεται σε παιδιά 2,5 έως 5 ετών, έχει διάρκεια 45 – 50΄ και παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12 ακριβώς! Ολοι οι αργοπορημένοι θα πρέπει να βολευτείτε και οπωσδήποτε μην παραπονεθείτε… Μια «παιδική» παράσταση θα πρέπει αν μη τι άλλο να ξεκινάει στην ώρα της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με την άφιξη των παιδιών στο θέατρο οι μικροί μας φίλοι (και εμείς) μπορούμε να απασχοληθούμε με μπογιές και με κραγιόνια. Τι καλά!

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΕΣ

Σ’ ένα ζεστό χώρο

Οι πόρτες ανοίγουν μόλις πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση και η Ζωζώ Σαντοριναίου μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του Φούρνου μάς καθοδηγούν. Μαξιλάρια στο πάτωμα για όσους τυχερούς προλάβουν και αρκετές θέσεις απ’ όπου όλοι βλέπουν καλά όπου κι αν κάθονται. Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα ζεστό, φιλόξενο χώρο που αγαπάει τα παιδιά. Οσο για την παράσταση; Δύο ηθοποιοί, δύο κούκλες, ένα απλό σκηνικό και πολλές φρέσκιες ιδέες που χάρηκαν μικροί και μεγάλοι, όχι μόνο βλέποντας αλλά και συμμετέχοντας. Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της, όμως, τι απελπισία, διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια. Τι να κάνει… Μα τι άλλο; Θα ζητήσει τη βοήθεια των παιδιών!

ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Λεπτομέρειες

Επιμέλεια και διασκευή του έργου από την Ελεάννα Σαντοριναίου, οι διάλογοι της Ευγενίας Μαραγκού, σκηνογραφία και κούκλες της Αννας Σαντοριναίου. Φωτισμοί από τον Θέμο Σβορώνο και μουσική της εταιρείας ABC. Παίζουν Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου και η ομάδα Κασκαντέρ. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ενα ταξίδι

«Δίνοντας μεγάλη σημασία στην πρώτη επαφή του παιδιού με τον κόσμο του θεάτρου επιλέξαμε ένα πρόγραμμα όπου συνδυάζεται η θεατρική τέχνη και η διαδραστική επαφή με τους μικρούς θεατές. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί ζει μέσα στην ιστορία, έρχεται σε επαφή και διάλογο με τους ήρωες, αφήνει τη φαντασία του να ταξιδέψει». Ετσι γράφουν σε σημείωμα τους οι διοργανωτές της Παιδικής Σκηνής του Φούρνου. Στην παράσταση «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» τα παιδιά μπορούν να ανέβουν στη σκηνή (προσκεκλημένοι των ηθοποιών), να μαζέψουν μήλα, να πάρουν μέρος σε μια περιπέτεια με ευχάριστες εκπλήξεις. Βγαίνοντας από το θέατρο, τους περιμένει ένα ωραίο, γλυκό κομμάτι μηλόπιτας και φυσικά ένα μπαλόνι! Ηρθε η ώρα της επιστροφής; Τι κρίμα…

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Για τα παιδιά

Στον «Φούρνο» (Μαυρομιχάλη 168, τηλ. 210-64.60.748, www. info@fournos-culture. gr) ανεβαίνουν άλλες δύο ενδιαφέρουσες παραστάσεις φέτος. Το έργο «Μια φάρμα για τα ζώα», που απευθύνεται σε παιδιά 4-9 ετών και παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» (κάθε Τετάρτη στις 5.15 μ. μ.). Παράσταση με τρεις ηθοποιούς, κούκλες και συμμετοχή των παιδιών που διαμορφώνουν με τις «απόψεις» τους την εξέλιξη του έργου. Δεύτερη πρόταση, η παράσταση «Υπάρχουν και καλοί γίγαντες» (για παιδιά από 4 έως 8 ετών), που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 5 μ. μ. Μια σύγχρονη ιστορία όπου συνδυάζονται η αφήγηση με την προηγμένη τεχνολογία, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Μάνθου Σαντοριναίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή