ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαίνια της έκθεσης «Από τη χώρα του χρυσόμαλλου δέρατος: Θησαυροί της Αρχαίας Κολχίδας». Μουσείο Μπενάκη, 8 μ.μ. (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι).

-Εκποίηση βιβλίων από το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος, έως 25/1 (Πλ. Κλαυθμώνος).

-Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο «Ολοι γεννιόμαστε ελεύθεροι». Μιλούν η σκηνοθέτις και διευθύντρια στο διεθνές φεστιβάλ Emotion Pictures Μαίρη Χατζημιχάλη – Παπαλιού, ο συγγραφέας και εγκληματολόγος Ευγένιος Τριβιζάς, η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Δήμητρα Μακρυνιώτη, η διευθύντρια του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γεωργία Τρισμπιώτη και η παιδοψυχίατρος Ευγενία Σουμάκη. Ιανός, 12.30 το μεσημέρι (Σταδίου 24).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ελληνες συνθέτες και σολίστ». Μουσικές εξερευνήσεις με την Καμεράτα – Ορχηστρα των Φίλων της Μουσικής, την Λορέντα Ράμου στο πιάνο και τον Κωνσταντίνο Σίσκο στο κόρνο. Διευθύνει ο Αλέξανδρος Μυράτ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 8.30 μ.μ. (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 210-72.82.333).

-«200 χρόνια ελληνικό λυρικό τραγούδι» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Βυζαντινό Μουσείο, 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη (Βασ. Σοφίας 22).

-Ερωτικά τραγούδια της Αναγέννησης από την Ιταλία και τη Γαλλία, με το φωνητικό σύνολο «Εμέλλεια». Ερμηνεύουν οι Λουίζα Κουλά, Βαλέρυ Ορέσκιν, Γιώργος Κυριαζής και Βαγγέλης Μανιάτης. Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και Ωδείο Athenaeum, 8.30 μ.μ. (Αδριανού 3, τηλ. 210-32.11.987).

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Περί ανέμων, περί υδάτων, περί τόπων». Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Γιάννη Σταθάτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, 7.30 μ.μ. (Γλύκωνος 4, Δεξαμενή).

-«Journey to the moon» του Νοτιοαφρικανού καλλιτέχνη William Kentridge στο πλαίσιο της «Κοινής Θέας: Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Θέατρο». Φουαγιέ της Νέας Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος», έως το τέλος της θεατρικής περιόδου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24).

-«Στερέοψις – αυτοπορτραίτα» από την Αθηνά Χρόνη. Εγκαίνια της έκθεσης στο Cats and marbles, στις 7.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή