Κάθριν Τζένκινς, άριες για τον… λαό

Κάθριν Τζένκινς, άριες για τον… λαό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κάθριν Τζένκινς δεν είναι μόνον η μεσόφωνος που έχει πιο γρήγορες πωλήσεις άλμπουμ ακόμα και από την κορυφαία υψίφωνο Μαρία Κάλλας, είναι επίσης μια πολύ όμορφη γυναίκα. Οσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, θα έχουν τη διπλή χαρά να την ακούσουν και να τη δουν να ερμηνεύει άριες και τραγούδια από ταινίες. Διότι η Τζένκινς είναι και μία από τις πιο επιτυχημένες cross over καλλιτέχνιδες.

Σε ιδιαίτερη συνομιλία που είχε με την «Κ», τόνισε ότι πάντα ήθελε να γίνει τραγουδίστρια, από την εποχή που ήταν μέλος της τοπικής χορωδίας στη γενέθλια πόλη της, στη νότια Ουαλλία. «Χωρίς να το συνειδητοποιώ», μας είπε, «εκπαίδευα τη φωνή μου στον κλασικό ήχο κι όταν άρχισα να παίρνω μαθήματα, ο δάσκαλός μου πρότεινε να ασχοληθώ με την όπερα και την κλασική μουσική. Ενθουσιάστηκα, αλλά όταν ήμουν μικρή, δεν άκουγα καθόλου κλασική μουσική, λάτρευα τη Μαντόνα και την Ντόρις Ντέι»! Και ποιο ρόλο ονειρεύεται να ερμηνεύσει κάποτε; «Ο ρόλος-όνειρο για μένα είναι ο Κερουμπίνο από τους «Γάμους του Φίγκαρο» και η «Κάρμεν»», αποκρίνεται αμέσως. Χαίρεται πολύ με τις εξελίξεις στο Διαδίκτυο και την άμεση πρόβαση που έχει το κοινό μέσω του downloading, και παραξενεύεται που κάποιοι θεωρούν ακόμα ότι η κλασική μουσική είναι μόνο για την ελίτ. «Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και έτσι, είναι πιο προσιτή σε περισσότερο κόσμο». Πόσω μάλλον όταν εμφανίζονται και πιο όμορφες ερμηνεύτριες, όπως η ίδια. «Νομίζω ότι αν αυτό βοηθάει σε κάτι, είναι στο να γίνει μια ιστορία πιο πιστευτή. Για παράδειγμα, όταν ο χαρακτήρας μιας όπερας υποτίθεται ότι είναι όμορφος, θα πρέπει να τον ερμηνεύσει κάποιος που το κοινό βρίσκει ελκυστικό».

Και τι θα ακούσουμε στο Μέγαρο; «Επιλογή από άριες και τραγούδια από τα έξι άλμπουμ που εχω ηχογραφήσει. Μου αρέσει να περνάω από την κλασική μουσική, στο θέατρο και στο σινεμά. Ενθουσιάστηκα όταν εμφανίστηκα για πρώτη φορά στην Αθήνα με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο τον Ιούνιο του 2007 και θέλω να επιστρέψω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή