Σε πρωτο πλανο…

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι μόνο τους σταρ, αλλά και τους καλούς «δευτερορολάδες» τιμούν οι υποψηφιότητες των Οσκαρ. Ο Ρίτσαρντ Τζένκινς, ένας από τους πιο αξιόπιστους καρατερίστες, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δραματική κομεντί «The Visitor» και η ερμηνεία του αναγνωρίστηκε από την Ακαδημία με μια υποψηφιότητα α΄ ρόλου. Ο Τζένκινς έχει παίξει σε αμέτρητες ταινίες, αλλά και τον ρόλο του πατέρα στη σειρά «Six feet under».

…Ούτε η Κέιτ Μπλάνσετ ούτε η Τίλντα Σουίντον, αλλά η άγνωστη Ταράτζι Π. Χένσον συντροφεύει τον Μπραντ Πιτ στις υποψηφιότητες ρόλων της «Απίστευτης ιστορίας του Μπέντζαμιν Μπάτον». Η 38χρονη μαύρη ηθοποιός έχει κυρίως τηλεοπτική εμπειρία, αλλά η ερμηνεία της στην ταινία ως θετή μητέρα του «γηραιού» μωρού που παίζει ο Μπραντ Πιτ ήταν πολύ έντονη για να αγνοηθεί.

…Μια πλούσια φιλμογραφία με περίπου 80 ρόλους, από σαπουνόπερες έως τα «21 Γραμμάρια», διαθέτει η Μελίσα Λίο. Ομως η χωρίς εξάρσεις καριέρα της δεν είχε ένα σημείο που να ξεχωρίζει. Της το χαρίζει ο ρόλος της στο ανεξάρτητο δράμα «Frozen river».

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Νικολό Αμανίτι «Με τις ευλογίες του Θεού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη», ξεκινάει και κινηματογραφική καριέρα. Σκηνοθέτης του είναι ο Γκαμπριέλε Σαλβατόρε, που είχε υπογράψει και τη σκηνοθεσία της κινηματογραφικής μεταφροράς του προηγούμενου βιβλίου του Αμανίτι, «Εγώ δεν φοβάμαι». Ελπίζουμε η ταινία να γοητεύει όσο και τα βιβλία του νεαρού, γοητευτικού και ταλαντούχου Ιταλού συγγραφέα.

…Στην πρώτη σειρά η Βάσω Παπανδρέου, και δεν αναφερόμαστε σε κάποια mainstream συναυλία του Μεγάρου που κάθε τόσο προσελκύει τους φιλόμουσους (και μη) πολιτικούς, αλλά στην αρκετά εναλλακτική πρόταση του συγκροτήματος Tiger Lillies. Η κ. Παπανδρέου ήρθε νωρίς και κάθησε στην πρώτη σειρά, απολαμβάνοντας κάθε αλτέρνατιβ και παράξενη στιγμή στην παγκόσμια πρεμιέρα του «Tiger Lillies Freakshow» στο Θέατρο Μπάντμιντον…

…Συνεχίζει να διαβάζεται απ’ όλο τον κόσμο η Αλκη Ζέη. Τα βιβλία της μεταφράζονται παντού, διαρκώς. Ετσι, από προχθές Πέμπτη κυκλοφορεί στα γαλλικά, από τις εκδόσεις Syros, το βιβλίο της «Ψεύτης παππούς» σε μετάφραση της Anne-Fleur Clement. Και από τη Δύση στην Ανατολή, αφού δύο βιβλία της αγαπημένης συγγραφέως των παιδιών, «Μωβ ομπρέλα» και «Κοντά στις ράγιες», κυκλοφόρησαν στα κορεατικά!

…Πιστό στο ραντεβού του, κάθε Φεβρουάριο, το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, εδώ και οκτώ χρόνια. Οι επισκέπτες των βιβλιοπωλείων του, στην Αθήνα (Πεσμαζόγλου 5 και Αμερικής 13) και τη Θεσσαλονίκη (Βασιλίσσης Ολγας 108 και Τσιμισκή 11) θα μπορούν να αγοράζουν τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ με μεγάλες εκπτώσεις, μέχρι 40%. Είναι τίτλοι σημαντικοί, ακρογωνιαίοι είναι το σωστότερο, στην παγκόσμια γραμματεία. Και έχουν φτάσει ήδη τους 300 (και παραπάνω) στα 32 χρόνια λειτουργίας του ΜΙΕΤ.

…Τιμήθηκε ένας αυθεντικός ποιητής, ο Ντόνοβαν από τη γαλλική κυβέρνηση. Ο Βρετανός τραγουδιστής από τη δεκαετία του ’60 που ερμήνευσε φολκ κομμάτια, όπως το «Mellow Yellow» και το «Sunshine Superman», καρφίτσωσε το τιμητικό μετάλλιο στο μακρύ βελούδινο μοβ σακάκι του. Για να πει στα 62 του χρόνια: «Ισως η Αγγλία να πρέπει να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις τέχνες. Σίγουρα η δουλειά σου αναγνωρίζεται περισσότερο εκτός συνόρων. Είμαστε πιο εξωτικοί εκτός»…

…Ο πλέον επιτυχημένος ηθοποιός από τους αδελφούς Μπόλντουιν, ο Αλεκ, έγινε πρόσφατα παρουσιαστής της περιώνυμης Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης. Οπως έχει δηλώσει, λατρεύει τον Μάλερ και το όνειρό του θα ήταν να εργαζόταν ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε εκπομπή κλασικής μουσικής…

…Η γοητεία του κύριου Ντάρσι δεν είναι ποτέ ντεμοντέ. Ο λόγος για τον Βρετανό ηθοποιό Κόλιν Φερθ, που όταν έπαιξε τον ρόλο του διάσημου χαρακτήρα στην «Περηφάνια και προκατάληψη» της Τζέιν Οστιν, σε μια κλασική τηλεοπτική παραγωγή του BBC, οι φανατικές θαυμάστριες πολλαπλασιάστηκαν μεμιάς. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ντάρσι ακόμα προκαλεί καρδιοχτύπια: στην πιο πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Λονδίνο, ένα πορτρέτο του Φερθ ως Ντάρσι πουλήθηκε έναντι του ποσού των 12.000 λιρών (δύο φορές παραπάνω από την τιμή εκτίμησης)…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή