Εκθεση αποφοίτων στη Σχολή Καλών Τεχνών

Εκθεση αποφοίτων στη Σχολή Καλών Τεχνών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ Ενα γκράφιτι στον εξωτερικό τοίχο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών έχει στη μια του άκρη μια διακριτική υπόμνηση: «Προσοχή. Διπλωματική Εργασία». Δεν γνωρίζουμε αν είναι όντως ένα είδος πρότζεκτ κάποιου φοιτητή, όποιος όμως θέλει να πάρει μια γεύση από τη νεόκοπη ελληνική εικαστική παραγωγή, δεν έχει παρά να πάει μια βόλτα από το Εργοστάσιο. Εκεί εγκαινιάστηκε η έκθεση των αποφοίτων της χρονιάς 2006 – 2007 με ζωγραφική, εγκαταστάσεις, βίντεο και φωτογραφία.

Με πληθώρα συμμετεχόντων που είναι γεννημένοι μετά το 1980, η έκθεση αποτυπώνει τις αναζητήσεις της νέας γενιάς. Μας άρεσε η ζωγραφική του Παναγιώτη Καβούνη, η Αννα Γούλα, η περίφημη περσόνα που έχει δημιουργήσει η Χαρά Κολαΐτη, η εγκατάσταση του Παναγιώτη Κόμπη (που υπάρχει ολόκληρη μόνο στον κατάλογο της έκθεσης). Εξίσου καλές υποσχέσεις για το μέλλον αφήνουν η Φωτεινή Παπαδοπούλου, η Ιωάννα Χατζηπανηγύρη και ο Γιώργος Σπυρόπουλος.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μόνιμη Πινακοθήκη που να μπορεί να στεγάσει τη συλλογή των 6.000 έργων που έχουν αφήσει οι εκάστοτε απόφοιτοι ως προίκα. Η αναζήτηση νέων χώρων είναι στις προτεραιότητες της Σχολής, με κύριο ζητούμενο να παραχωρηθούν τα παρακείμενα κτίρια του Εργοστασίου Τσαούσογλου. Ο Τρ. Πατρασκίδης αναφέρθηκε επίσης και στην πρόθεση του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου να απονέμει κάθε χρόνο έπαθλο 5.000 ευρώ σε έναν γλύπτη από τους αποφοίτους. Η τελετή αναγόρευσης του Γιάννη Κουνέλλη σε επίτιμο διδάκτορα έχει προγραμματιστεί για τις 26/2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή