Εικαστικη ατζεντα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο αίμα Ως τις 3 Μαρτίου παρουσιάζεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών η έκθεση των αποφοίτων της για το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007. Η έκθεση οργανώνεται κάθε χρόνο με 140 έργα. Είναι διπλωματικές εργασίες ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και νέων μέσων.

Θηλυκά βλέμματα είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται μέχρι και τις 7 Μαρτίου στην γκαλερί Bonicos (Καραγιώργη Σερβίας 12-14). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Παναγιώτα Κάπελλα, Νίκη Καποκάκη, Κλημάνθια (Βίνια) Κονταξάκη, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Μανίνα Κουδούνη, Στεφανία Μπρέγιαννη, Γεωργία Μπλιάτσου. Ο θεματικός ιστός που συνενώνει τις εφτά γυναίκες ζωγράφους, με κοινό ενδιαφέρον τους για την αναπαράσταση του γυναικείου σώματος.

Ακουαρέλες Μέχρι τις 7 Μαρτίου θα διαρκέσει η έκθεση της Αλεξάνδρας Ισακίδη «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ακουαρέλες» στην γκαλερί 7 (Ζαλοκώστα 7). Η ζωγράφος λέει για τη δουλειά της: «Τα χρώματα, οι φόρμες και το φως συνδράμουν για να αφηγηθούν μια ιστορία, ένα παραμύθι για όλους αυτούς τους τόπους, μέσα από 80 μικρές αλλά και πολύ μεγάλων διαστάσεων ακουαρέλες».

Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Αμερικής 13, παρουσιάζεται δουλειά του Denis Lhomme μέχρι τις 14 Μαρτίου.

Εχει εικονογραφήσει πολλά παραμύθια και λογοτεχνικά κείμενα, μεταξύ των οποίων το βιβλίο «Το φαγοπότι στης κόμησσας Χαψούλη» του Witold Gombrowicz, ενώ είναι συγγραφέας και εικονογράφος των βιβλίων «Ο γάμος της Ανεμί» και «Τρελό μονοπάτι».

Παράταση Λόγω της μεγάλη επιτυχίας που σημείωσε η έκθεση «Οι Εποχές των Μοντέρνων. Από τον Μονέ έως τον Υβ Κλάιν» το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας & Μέρλιν) θα παρατείνει τη διάρκειά της μέχρι την Κυριακή 1η Μαρτίου. Η έκθεση συγκεντρώνει 48 κορυφαίους Ευρωπαίους καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους οι Claude Monet, Pablo Picasso, Victor Brauner, Max Ernst, Lucio Fontana κ.ά.

Εκθεση Λ. Δημακόπουλου

Στην πέμπτη ατομική του έκθεση ο Λεωνίδας Δημακόπουλος μας υπενθυμίζει εκ νέου με τις φωτογραφίες του ότι το βλέμμα είναι αυτό που νοηματοδοτεί την εικόνα. Η καινούργια δουλειά του, που φιλοξενείται από τις 3 μέχρι και τις 24 Μαρτίου στις Νέες Μορφές (Βαλαωρίτου 9γ), μας καλεί σε μια διαδρομή όπου άνθρωποι και τοπία αποτελούν ένα σύνολο που το διακρίνει η γνώση του χρόνου, η άφεση στο παρελθόν, η ομορφιά του τυχαίου. «Πορτρέτα τοπίων» και «πανοραμικές όψεις» ανθρώπων ενσωματώνονται στην αποτύπωση του τυχαίου, που ανιχνεύεται από την πρώτη κιόλας έκθεσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή