Σε πρωτο πλανο…

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Θα περίμενε κανείς ότι, ειδικά μετά τη βράβευσή της με το Οσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου, η Πενέλοπε Κρουζ θα ήταν η αγαπημένη σταρ της Ισπανίας. Στην πραγματικότητα όμως, πολλοί από τους Ισπανούς θεωρούν πλέον την Κρουζ «διεθνή» και όχι «δική τους», κάτι σαν τον Αντόνιο Μπαντέρας που εγκατέλειψε τη χώρα. Ποια έχει πάρει τη θέση της; Η 32χρονη Παθ Βέγα, που έγινε γνωστή με την κωμωδία «Το σεξ και η Λουθία» και πρόσφατα συμμετείχε στο -αποτυχημένο- «The Spirit». Πάντως, και η Βέγα προχωρεί ολοταχώς για διεθνή καριέρα, καθώς παίζει σε πέντε διεθνείς παραγωγές μέσα στo 2009.

…Τι υποκριτές που είναι οι πολιτικοί. Είδαν τι αναγκάζονται να κάνουν οι συμβασιούχοι με το πρώτο μνημείο της χώρας και ο καθένας από την πλευρά του κάνει πολιτική. Ψάχνεται λέει το υπουργείο Πολιτισμού να λύσει το πρόβλημα. Και ο πρωθυπουργός τι κάνει, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει. Αλλά και οι άλλοι, του ΠΑΣΟΚ γιατί μιλάνε. Ποιος πολλαπλασίασε τις στρατιές συμβασιούχων; Δεν γνωρίζουν;

…Η εικόνα λένε της κλειστής Ακρόπολης μας κάνει διεθνώς ρεζίλι. Για τα υπόλοιπα δεν ρεζιλεύονται; Οτι το 70% του φυλακτικού προσωπικού που προστατεύει το μνημείο είναι απλήρωτοι συμβασιούχοι; Γι’ αυτό ποιος θα ντραπεί;

…Αν υπήρξατε φαν της καλύτερης τηλεοπτικής σειράς στον κόσμο (συγχωρέστε μας την υποκειμενικότητα), του «Six Feet Under» (Γραφείο Κηδειών Φίσερ, ελληνιστί), ο Πίτερ Κράουσε που ερμήνευσε τον Νέιτ Φίσερ, παραμένει μια αξέχαστη φιγούρα. Εφόσον σας έλειψε, διαβάζουμε ότι πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα σειρά (αυτή τη φορά του ABC), το «Dirty Sex Money». Υποδύεται τον Νικ Τζορτζ δικηγόρο της πλουσιότερης οικογένειας της Νέας Υόρκης. Να το περιμένουμε και στην Ελλάδα;

…Δύο φορές νικητής του Χρυσού Λέοντα της Βενετίας τα πέντε τελευταία χρόνια (με το «Brokeback Mountain» και το «Προσοχή πόθος»), ο Ανγκ Λι ήταν μια προφανής επιλογή για τη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ. Το μόνο που μένει να διευκρινιστεί είναι αν η τελευταία του ταινία, το «Taking Woodstock» θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στη Μόστρα της Βενετίας ή νωρίτερα, τον Μάιο, στις Κάννες.

… Γαλλικά θα επιμείνουν οι Κάννες αυτή τη χρονιά, αφού ο πρόεδρος της διοργάνωσης Ζιλ Ζακόμπ πρότεινε τη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής στην Ιζαμπέλ Ιπέρ. Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός θα ηγηθεί της επιτροπής του φεστιβάλ, που φέτος αναμένεται να έχει ένα εξαιρετικά δυνατό πρόγραμμα.

…Φαινόμενο είναι και η εικόνα της δίνει ελπίδα και κουράγιο! Η Σοφία Λόρεν, η αξεπέραστη Ιταλίδα σταρ που είναι πλέον 75 ετών, εμφανίστηκε στα Οσκαρ αλλά λίγες μέρες μετά στη Γενεύη σε μία τελετή για δωρεά έργων τέχνης από την «Art for Palliative Care», απ’ όπου και η φωτογράφηση. Δικαιολογημένα, οι φωτογραφίες της συζητήθηκαν πολύ.

…Δύο νέα βιβλία θα έχουμε διαβάσει ώς το 2010 από τον Φίλιπ Ροθ. Το ένα, με τίτλο «The Humbling», το οποίο και θα προηγηθεί χρονολογικά, θα είναι ένα σύντομο μυθιστόρημα με ήρωα έναν παρηκμασμένο, γερασμένο ηθοποιό με μιαν αλλόκοτα νεανική ερωτική λαχτάρα, κοινώς, ηδονισμός και απελπισία σε ένα πακέτο για μία ακόμη φορά. Το δεύτερο, με τίτλο «Nemesis», διαδραματίζεται στο Νιούαρκ του 1944, με μια επιδημία πολιομυελίτιδας, εν μέσω του πολέμου. Ακούραστος ο Ροθ.

…Οσοι είδατε πέρυσι το «Τζούνο» δεν θα την έχετε ξεχάσει. Μιλάμε για την Ελεν Πέιτζ, την Καναδέζα ηθοποιό που υποδύθηκε την ομώνυμη ηρωΐδα, στο ρόλο μιας έφηβης η οποία μένει έγκυος. Την ξαναείδαμε στο «Αn American Crime» που είδαμε πέρυσι στις αίθουσες και τώρα ετοιμάζεται για έναν μεγάλο ρόλο, της Τζέιν Εϊρ, στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σαρλότ Μπροντέ. Τα γυρίσματα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2008.

…Λέτε να επιστρέφει η εποχή του πολιτικού τραγουδιού; Οπτικοακουστική συναυλία, διοργανώνει το συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα» που διασκευάζουν και ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο, σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους, 25 τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου. Υλικό σε στίχους Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χικμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσου, Μ. Αναγνωστάκη, Κ. Τριπολίτη. Παρών και ο Θ. Μικρούτσικος. Βράζουν τα αίματα… Στις 16 Μαρτίου στο μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών «Τους έχω βαρεθεί…» ο τίτλος της βραδιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή