ΑΛΜΠΟΥΜ : Νέος δίσκος από τους πάντα καινοτόμους Animal Collective

ΑΛΜΠΟΥΜ : Νέος δίσκος από τους πάντα καινοτόμους Animal Collective

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Merriweather Post Pavillion είναι η νέα δουλειά των Animal Collective, που συνεχίζουν να πειραματίζονται και να αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους μουσικής έκφρασης. Τα μέλη της μπάντας μοιάζουν να κάθονται πίσω από τους μείκτες και να αυτοσχεδιάζουν σε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα: αρμονικά φωνητικά σε παραλήρημα, διανθισμένοι ηλεκτρονικοί ήχοι, ταιριαστά ξεσπάσματα, όλα μετρημένα αλλά και ξεσηκωτικά.

Αρκετά τραγούδια από το νέο τους δίσκο παρουσιάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στο Gagarin, σε ένα αξιομνημόνευτο live τακτοποιημένης μουσικής αταξίας, σε μια μουσική παιδική χαρά.

Η τετραμελής μουσική κολεκτίβα σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη το 2000 και οι πρώτοι ήχοι μόνο εύπεπτοι δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Με διάθεση να εξερευνήσουν τον κόσμο της μουσικής, οι Animal Collective εμφανίζονται να χτυπούν φαινομενικά άτσαλα τα τύμπανα, να γρατζουνούν αδέξια την κιθάρα και να ψέλνουν με μυστικοπάθεια τα τραγούδια τους. Είχαν προηγηθεί διάφορες δισκογραφικές απόπειρες περιορισμένων αντιτύπων, ηχογραφήσεις σε σπίτια, σε αυτοσχέδια στούντιο με μουσικά όργανα ό, τι έβρισκαν γύρω τους, μέχρι το 2003 που βγήκε το Campfire Songs, το πρώτο άλμπουμ με το όνομα Animal Collective. Την ίδια χρονιά έρχεται και το Here Comes The Indians (το πρώτο που συμμετέχουν και τα τέσσερα μέλη: Avey Tare, Panda Bear, Geologist και Deacon) και τους βάζει σοβαρά πλέον στο επίκεντρο της νεοϋορκέζικης ανεξάρτητης σκηνής και όχι μόνο. Συνεχίζουν να παράγουν με μεγάλους ρυθμούς, εννέα άλμπουμ (μαζί με το νέο) και αρκετά EPs και singles σε περίπου δέκα χρόνια.

Η μπάντα σε κάθε της δουλειά διαφοροποιείται, ενώ τα μέλη της συμμετέχουν παράλληλα σε διάφορα side projects με το περσινό Person Pitch του Panda Bear να ξεχωρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή