Τα Βαλκάνια συγκλίνουν στη Ρουμανία

Τα Βαλκάνια συγκλίνουν στη Ρουμανία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ. Στο Βουκουρέστι μεταφέρεται (μετά το Βελιγράδι) η επιτυχημένη φωτογραφική έκθεση «Φως και Σκιές στα Βαλκάνια», που οργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού (επιμ. Μαγδαλένα Μιχαηλίδου). Οκτώ φωτογράφοι από ισάριθμες χώρες των Βαλκανίων δείχνουν με τις φωτογραφίες τους την ιδιαιτερότητα κάθε λαού, τις τάσεις δημιουργίας, τη ζωή που διαρκώς μεταβάλλεται. Αυτή η «διαπολιτισμική» παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού συγκεντρώνει φωτογραφίες των Μπέβις Φούσα (Αλβανία), Νίνα Νικόλοβα (Βουλγαρία), Μίλομοιρ Κοβάτσεβιτς (Βοσνία), Στέλιος Ευσταθόπουλος (Ελλάς), Στάνκο Αμπατζιτς (Κροατία), Βιρτζίλ Μλέσνιτσα (Ρουμανία), Ιμρε Σάμπο (Σερβία) και Τιμουρτάς Ονάν (Τουρκία).

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 11 Ιουνίου στο βιβλιοπωλείο Carturesti του Βουκουρεστίου (πολυσύχναστο πολιτιστικό κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας). Την έκθεση θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλία τζαζ (με τους σαξοφωνίστες Δημήτρη Βασιλάκη και Nicolas Simion, 24/6), Φωτογραφικό Οδοιπορικό στην Ελλάδα μέσα από λευκώματα (11/6 – 11/7) και προβολές ελληνικού ντοκιμαντέρ («Γλέντι γενεθλίων… μια βουβή βαλκανική ιστορία» του Φ. Λαμπρινού και «Ρομ» του Μ. Καραμαγγιώλη, «Μουσικές του κόσμου» του Λ. Αντωνόπουλου και «Ταξιδεύοντας» της Μ. Τσόκλη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή