Το Κουνγκ Φου έχασε τον σταρ του

Το Κουνγκ Φου έχασε τον σταρ του

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΩΛΕΙΑ. Ξαφνικά και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε νεκρός ο ηθοποιός Ντέιβιντ Κάρανταϊν. Ο 72χρονος διάσημος ηθοποιός βρέθηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Μπανγκόκ, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, όμως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Κάρανταϊν βρέθηκε κρεμασμένος και ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Μέλος μιας οικογένειας ηθοποιών, γιος του Τζον Κάρανταϊν, αδελφός των Κιθ και Ρόμπερτ Κάρανταϊν και του Μάικλ Μπόουεν και επίσης πατέρας και θείος ηθοποιών, ο Ντέιβιντ Κάρανταϊν είχε μια καριέρα ασυνήθιστη. Εγινε διάσημος κοντά στις αρχές της καριέρας του, ταυτίστηκε με τους πρώτους του ρόλους και επανήλθε στη δημοσιότητα προς το τέλος της καριέρας του, παίζοντας έναν ρόλο βασισμένο στην τηλεοπτική του περσόνα.

Στη δεκαετία του ’70 ο Κάρανταϊν έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο πρωταγωνιστώντας στη σειρά «Κung Fu», που έκανε διάσημο και τον ίδιο, αλλά και τις πολεμικές τέχνες. Για τριάντα περίπου χρόνια, ο Κάρανταϊν έπαιζε κυρίως σε b-movies, σε ευτελείς περιπέτειες, όπου οι πάντες αναρωτιούνταν γιατί σπαταλάει το ταλέντο του σε ασήμαντες ταινίες προορισμένες να ξεχαστούν.

Μέχρι που το 2004 τον θυμήθηκε ο Κουέντιν Ταραντίνο και τον κάλεσε να παίξει τον ρόλο του Μπιλ απέναντι στην Ούμα Θέρμαν στο «Kill Bill» 1 και 2. Οι δύο ταινίες, που ήταν εμπνευσμένες τόσο από το «Kung Fu» όσο και από τις ασιατικές περιπέτειες πολεμικών τεχνών, ανανέωσαν τη φήμη του Κάρανταϊν και το ενδιαφέρον για την καριέρα του.

Στον Κάρανταϊν προσφέρθηκαν περισσότεροι ρόλοι, αλλά και πάλι σε καλύτερης ποιότητας b- movies. Στη μακρά του καριέρα έπαιξε περισσότερους από 200 ρόλους στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ελάχιστοι όμως είναι αξιομνημόνευτοι.

Οπως έλεγε ο ίδιος για την καριέρα του, «πάντα μού φαινόταν σαν μια αποστολή. Μια ιερή αποστολή σαν εκείνη των Blues Brothers. Είναι ένας μαραθώνιος. Δεν μπορείς να παραιτηθείς. Ακόμη και το να πεθαίνεις κάνοντας κάτι έχει τιμή. Το να τα παρατάς δεν έχει. Είχα απόλυτη πίστη στο μέλλον μου όταν πεινούσα στη Νέα Υόρκη και δεν πίστευε κανείς σε μένα εκτός από μένα και τη φίλη μου. Θα ήμουν ηλίθιος αν έχανα αυτή την πίστη αφού έγινα είδωλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή