Ο κόσμος του Τόμας Στρουθ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη 16 Ιουνίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Γερμανού φωτογράφου Τόμας Στρουθ. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν συνολικά 28 έργα του διεθνώς καταξιωμένου φωτογράφου, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εύρος του έργου του Στρουθ μέσα από φωτογραφίες που χρονολογούνται από το 1997 έως το 2003.

Με αφετηρία το Ντίσελντορφ και άλλες γερμανικές πόλεις και κατόπιν ταξιδεύοντας σε μεγαλουπόλεις του κόσμου, ο Στρουθ φωτογραφίζει μεμονωμένα κτίρια και συμπλέγματα κτιρίων σε δρόμους που συνήθως μοιάζουν ερημωμένοι. Αργότερα, επικεντρώνεται σε ατομικά και οικογενειακά πορτρέτα, μελετώντας τη θέση του ανθρώπου μέσα στην οικογένειά του. Ακολουθούν οι φωτογραφίες του από τη σειρά «Παράδεισος», με μια έμφαση σε τοπία από τροπικά δάση.

Από το 2003 ο Γερμανός καλλιτέχνης δημιουργεί ίσως την πιο συζητημένη σειρά φωτογραφιών του, γνωστή ως Museum Photographs. Εδώ, το αντικείμενό του είναι δημόσιοι χώροι, κυρίως μουσεία και εκκλησίες, συλλαμβάνοντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων μέσα σε αυτούς τους χώρους.

Ο Στρουθ γεννήθηκε στο Geldern της Γερμανίας το 1954. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντίσελντορφ και υπήρξε μαθητής του Gerhard Richter. Από το 1978 έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς ομαδικές εκθέσεις και το έργο του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο ίδιος ο Στρουθ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Γκαίτε και εντάσσεται στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 2ης Μπιενάλε της Αθήνας, «Heaven». Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή