Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ

Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Ντοκιμαντέρ από χώρες της Μεσογείου παρουσιάζει για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, που διοργανώνεται στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι χώρες που εκπροσωπούνται στη φετινή διοργάνωση είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Κροατία, η Παλαιστίνη και η Τουρκία, με είκοσι συνολικά ταινίες.

Το 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στη μνήμη δύο σκηνοθετών που χάθηκαν πρόσφατα, του Κώστα Σφήκα και του Νίκου Αντωνάκου, ενώ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα διοργανώνεται για το έργο του κινηματογραφιστή Νίκου Καβουκίδη.

Οπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Βασίλης Βαφέας «προσπαθήσαμε να υπάρχουν ταινίες με τους σταθερούς θεματικούς άξονες, δηλαδή της εργασίας, των προσωπογραφιών και του πολιτικού ντοκιμαντέρ. Το φεστιβάλ μας δεν είχε και δεν έχει βραβεία. Ετσι δεν υπάρχουν οι γνωστοί ανταγωνισμοί και οι συγκρίσεις. Δεν περιοριζόμαστε μόνο σε ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, αλλά και σε ταινίες παλαιότερων δεκαετιών που είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός κινηματογράφος έχει παρελθόν και συνέχεια».

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνεται συναυλία με έργα του Σταύρου Ξαρχάκου και τίτλο «Η τέχνη της μουσικής επένδυσης στον κινηματογράφο» (12/9 στις 9 μ.μ.). Στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου διοργανώνεται παράλληλα με το φεστιβάλ έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ιακωβίδη με τίτλο «Το χρώμα του χρόνου: Λαύριο, εικόνες βιομηχανικής μνήμης». Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Ντοκιμαντεριστές σε δράση» μετά από προβολή ταινίας φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή