Εικαστικη ατζεντα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα από σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση μετρό, Μέγαρο Μουσικής) η έκθεση με τίτλο «Απόλυτη εκκίνηση» και τη συμμετοχή 11 Ελλήνων εικαστικών, τελειόφοιτων ή απόφοιτων της ΑΣΚΤ (Ν. Βαρυτιμιάδη, Γ. Γκανά, Μ. Γκιόκα, Ειρ. Ευσταθίου, Αλ. Λάιου, Λεων. Λιάμπεη, Μαργ. Μυρογιάννη, Κ. Νικολάου, Π. Φαμέλη, Μ. Φασουλή και Κ. Χριστόπουλου). Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Αννα Χατζηνάσιου και η Αλεξάνδρα Οικονόμου.

Μια διαδρομή στη μακραίωνη ιστορία της ναυσιπλοΐας της Ιρλανδίας είναι οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο, στάση μετρό, Κεραμεικός) από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 15 του μήνα. Πρόκειται για φωτογραφίες του Maurice Gunning και η έκθεση έχει τίτλο «Ναυτική κληρονομιά της Ιρλανδίας». Συνδιοργανωτές, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η πρεσβεία της Ιρλανδίας. Ο Maurice Gunning επιδοτήθηκε για τρία χρόνια από το Συμβούλιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιρλανδίας για να εξερευνήσει και να αποτυπώσει φωτογραφικά τη ναυτική κληρονομιά της χώρας του.

Ενας περίπατος στην πόλη της Ξάνθης, μέσω των έργων του Δημήτρη Σταθόπουλου παρουσιάζεται σε διάφορα σημεία της πόλης, στο πλαίσιο των γιορτών της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης (στο Λαογραφικό Μουσείο, στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου και σε τρία καφέ). Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Μιρό στο Τελλόγλειο

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ η μεγαλύτερη έκθεση με έργα Μιρό που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Τίτλος της «Ο Miro της Μαγιόρκας». Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, κι έναν μήνα αργότερα θα κάνουν τα επίσημα εγκαίνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία. Τα έργα της έκθεσης, περισσότερα από 400 έργα και τεκμήρια, προέρχονται αποκλειστικά από το Ιδρυμα Pilar i Joan Miro της Μαγιόρκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή