Η TV ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά και δύο τηλεταινίες με λαμπερό καστ και πολυβραβευμένους σκηνοθέτες ετοιμάζει για τη νέα σεζόν το αμερικανικό καλωδιακό κανάλι ΗΒΟ. Ο διάσημος σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε ανέλαβε την παραγωγή της νέας σειράς 11 επεισοδίων «Boardwalk Empire» (Αυτοκρατορία της προβλήτας) με πρωταγωνιστή τον Στιβ Μπουσέμι.

Η σειρά παρουσιάζει, βασιζόμενη σε αληθινή ιστορία και υπαρκτά πρόσωπα, την εξέλιξη του «Ατλάντικ Σίτι» από ένα μικρό παραθαλάσσιο θέρετρο στις αρχές του 20ού αιώνα σε μια «Μέκκα του τζόγου» στη δεκαετία του ’70, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Η πάση θυσία ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αποτελούσε μοναδική ιδεολογία των παραγόντων της πόλης. Ετσι το μικρό θέρετρο έφτασε να στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τα έσοδα που προέκυπταν από χαρτοπαικτικές λέσχες, καζίνο, μπαρ και οίκους ανοχής. Τα ηνία του «Ατλάντικ Σίτι» κρατούσαν σε μια ανορθόδοξη μα αγαστή μεταξύ τους συνεργασία, πολιτικοί και κομπιναδόροι. Η εμβληματικότερη προσωπικότητα της εποχής, την οποία στη σειρά ενσαρκώνει ο Μπουσέμι ήταν ο Νάκι Τόμσον. Ο Τόμσον υπήρξε ένα περίεργο μείγμα «πολιτικού και γκάγκστερ» και ένα από τα τρία μεγάλα «αφεντικά» που λυμαίνονταν την πόλη. Το «Boardwalk Empire» παρακολουθεί την ιστορία της πόλης μέσα από την πορεία και τη δράση του Τόμσον. Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι: Μάικλ Πιτ, Κέλι Μακντόναλντ, Μάικλ Σάνον, Στέφεν Γκράχαμ. Το σενάριο υπογράφει ο σεναριογράφος της αριστουργηματικής σειράς «The Sopranos» Τέρενς Γουίντερ. Τα γυρίσματα ξεκινούν το φθινόπωρο, ενώ η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2010.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ΗΒΟ ετοιμάζει επίσης δύο τηλεταινίες κινηματογραφικών προδιαγραφών. Η πρώτη με τίτλο «Δεν ξέρεις τον Τζακ» (Υοu Don’t Know Jack) είναι μια βιογραφία του Τζακ Κεβορκιάν, του γιατρού που πρόσφερε την ευθανασία σε ασθενείς στα πρόθυρα του θανάτου με τη συναίνεση των ιδίων και των συγγενών τους. Τον Κεβορκιάν υποδύεται ο Αλ Πατσίνο. Πλάι του εμφανίζονται η Σούζαν Σάραντον και ο Τζον Γκούντμαν. Η σκηνοθεσία είναι του Μπάρι Λέβινσον. Η Σούζαν Σάραντον υποδύεται την Τζάνετ Γκουντ, μια ακτιβίστρια πιστή οπαδό του Κεβορκιάν και ο Τζον Γκούντμαν έναν στενό συνεργάτη του Κεβορκιάν από το 1961. Το ΗΒΟ ετοιμάζει επίσης μια δραματική ψυχολογική τηλεταινία με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Τόμι Λι Τζόουνς, και συμπρωταγωνιστή τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Ο Τζάκσον υποδύεται έναν άνδρα που σώζει έναν επίδοξο αυτόχειρα που ετοιμαζόταν να πέσει στις γραμμές του τρένου στο Χάρλεμ. Τα δύο αυτά πρόσωπα δεν κατονομάζονται, είναι απλώς ο «Μαύρος» και ο «Λευκός». Ο Μαύρος είναι ένας πρώην κατάδικος και ευαγγελιστής χριστιανός. Ο Λευκός είναι ένα άθεος καθηγητής. Οι δύο αυτοί άνδρες συζητούν για το νόημα της ζωής και του ανθρώπινου πόνου και για την ύπαρξη του Θεού. Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο θεατρικό έργο «Τhe Sunset Limited» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Κόρμακ Μακ Κάρθι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή