Μια αργοπορημένη αντίδραση

Μια αργοπορημένη αντίδραση

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. «Καλούμε τους Ελληνες κινηματογραφιστές να συμμετάσχουν στο 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να προβάλουν τις απόψεις τους».

Η αντίδραση της διεύθυνσης του Φεστιβάλ έρχεται μάλλον αργά για τους 60 σκηνοθέτες και παραγωγούς, που έχουν αποφασίσει από τον Ιούνιο να απόσχουν από τα κρατικά βραβεία ποιότητας και να μη στείλουν ούτε ένα καρέ στο κινηματογραφικό δεκαήμερο της Θεσσαλονίκης. Οι «Κινηματογραφιστές στην ομίχλη» όπως αυτοαποκαλούνται (64 σκηνοθέτες και παραγωγοί) έχουν ένα και μόνο αίτημα: να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος νόμος για τον κινηματογράφο. Η προθεσμία που είχαν θέσει εξέπνευσε, καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από το ΥΠΠΟ και σε προχθεσινή συνάντησή τους (λίγη ώρα πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών) αποφάσισαν να εμμείνουν στις θέσεις τους και να μην υπαναχωρήσουν. Ούτως ή άλλως, το είχαν δηλώσει ευθαρσώς και στην πολυπληθή συνέντευξη Τύπου του Ιουνίου: «Μπουχτίσαμε από λόγια, κοροϊδίες, υποσχέσεις. Απαιτούμε πράξεις». Ουδείς αρμόδιος αντέδρασε, αξιολογώντας σωστά το «μήνυμα».

Οπως φαίνεται, όμως, οι «60» δεν σκοπεύουν να ανακαλέσουν τις θέσεις τους, προγραμματίζουν δε, εβδομάδα με προβολές των ταινιών στην Αθήνα, μέσα στον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή