ΜΟΔΑ : Η αγορά αυθεντικών vintage στο Διαδίκτυο

ΜΟΔΑ : Η αγορά αυθεντικών vintage στο Διαδίκτυο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα διστάζουμε να παραγγείλουμε από το Ιντερνετ, οτιδήποτε εκτός από βιβλία. Στο εξωτερικό, όμως, οι παραγγελίες ρούχων και αξεσουάρ αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας. Και τώρα ειδικά που μαθαίνουμε ότι υπάρχουν ορισμένες ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε αυθεντικά vintage κομμάτια αγαπημένων σχεδιαστών μόδας του παρελθόντος, ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτούμε.

Φορέματα από τη δεκαετία του ’20 μέχρι σήμερα. Νυφικά. Ρούχα που πρωτοφόρεσαν η Τζόαν Κόλινς (στη Δυναστεία), η Λάιζα Μινέλι, μοναδικά μεμοραμπίλια από την εδουαρδιανή εποχή. Η ενδιαφερόμενη μπορεί να ανακαλύψει ξεχωριστές δημιουργίες της υψηλής ραπτικής, αλλά μάλλον εκεί ο προϋπολογισμός ανεβαίνει πολύ γιατί συχνά πρόκειται για υποψήφια μουσειακά εκθέματα.

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για έργα τέχνης που έχουν διαλεχτεί από συλλέκτες με πάθος. Κάπως έτσι χτίστηκαν μικρές ηλεκτρονικές -εμπορικές πάντα- αυτοκρατορίες που απευθύνονται σε γυναίκες που δεν τρέχουν πίσω από τις τάσεις της μόδας, αλλά ανακυκλώνουν το παρελθόν με γνώση και στυλ. Και η μεγαλύτερη απόλαυση είναι φυσικά τη στιγμή που παραλαμβάνεις το δέμα. Ακόμη κι αν έχεις κάνει η ίδια την παραγγελία και ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις, το συναίσθημα που γεννιέται όταν τραβάς την κορδέλα για να βγάλεις τα χρωματιστά χαρτιά που κρατούν το ρούχο σε φόρμα θυμίζει την ώρα που ξυπνούν τα παιδιά για να βρουν τα δώρα τους από τον Αγιο Βασίλη.

Στο εξωτερικό, η αγορά ρούχων και αξεσουάρ μέσω Διαδικτύου αποτελεί ρουτίνα. Σαν να πηγαίνεις βόλτα στα μαγαζιά. Ειδικά όμως με τις vintage ιστοσελίδες, μια γυναίκα μπορεί να είναι σίγουρη ότι καμία άλλη δεν θα έχει το ίδιο αντικείμενο πόθου με εκείνη. Οι περισσότεροι που άνοιξαν την ηλεκτρονική τους βιτρίνα ξεκίνησαν με πολύτιμες κληρονομιές από τις γιαγιάδες και τις φίλες των γιαγιάδων τους. Πρέπει να αγαπάς το χθες για να μπορείς να το αναδείξεις και να το προσαρμόσεις στο σήμερα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εκτός από τη μοναδικότητα, είναι και η σπάνια ραφή που κάνει το στοίχημα πιο δυνατό.

Στο www. merchantarchive. com για παράδειγμα, η φιλοσοφία είναι ότι δεν είναι μόνο η Τζούλια Ρόμπερτς που παρέλαβε το Οσκαρ της το 2001 με vintage Βαλεντίνο. Σήμερα, όλες οι γυναίκες θέλουν να είναι ξεχωριστές. Και οι προτάσεις των σύγχρονων σχεδιαστών απευθύνονται μάλλον σε κλώνους. Αν θέλεις να ξεφύγεις από το κοπάδι, πρέπει να εμπιστεύεσαι τον… courrier της γειτονιάς σου.

www. enokiworld. com, www. antiquedress. com, www. atelier-mayer. com, www. circavintage. com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή