TRAVEL : 36 ώρες στο παγωμένο Τζούνο της Αλάσκας

TRAVEL : 36 ώρες στο παγωμένο Τζούνο της Αλάσκας

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάτοικοι της πόλης Τζούνο της Αλάσκας υποστηρίζουν δικαίως ότι διαμένουν στην ωραιότερη πολιτειακή πρωτεύουσα της χώρας. Η πόλη βρίσκεται μέσα στον εθνικό δρυμό Τονγκάς, ενώ επιβλητικοί παγετώνες βρίσκονται εντός ορίων του δήμου. Σε μικρή απόσταση, θα βρείτε ψηλές βουνοκορφές, ενώ στον κόλπο του κολυμπούν συχνά φάλαινες και όρκες.

Παρασκευή

3 μ. μ. Πίσω στους πάγους

Περάστε από το κατάστημα Western Auto-Marine για να αποκτήσετε ένα ζευγάρι ειδικές γαλότσες για να αρχίσετε την περιήγησή σας στα μονοπάτια του Switzer Creek. Ανεβείτε στο μονοπάτι για να απολαύσετε το πυκνό δάσος. Οταν οι κάτοικοι του Τζούνο θέλουν φρέσκο ψάρι, περνούν από το Hangar on the Wharf. Δίπλα στο λιμάνι, το μικρό εστιατόριο θα σας προσφέρει αξέχαστο γεύμα σολομού.

7 μ. μ. Εσωτερικό δράμα

Το θέατρο Perseverance, που γιόρτασε φέτος την 30ή επέτειο της λειτουργίας του, θα παρουσιάσει φέτος κλασικά έργα, όπως αυτά του Θόρντον Ουάιλντερ, αλλά και σύγχρονα θεατρικά, όπως το «Ευρυδίκη» της Σάρα Ρουλ. Η χαμηλή τιμή των εισιτηρίων θα σας εκπλήξει.

Σάββατο

10 π. μ. Θαλάσσια ζωή

Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσετε το Σάββατο, από μία κοντινή ματιά στους προαιώνιους κατοίκους του Τζούνο; Διαλέξτε μία εταιρεία που προσφέρει θαλάσσιες εκδρομές στον κόλπο Οκ, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Οι πιθανότητες να δείτε φάλαινες είναι σημαντικές, ιδιαίτερα κατά το τέλος της άνοιξης, ενώ βέβαιο είναι ότι θα δείτε αετούς και αποδημητικές χήνες. Αφού επιστρέψετε στην πόλη, απολαύστε γεύσεις και τοπικές μπίρες στο Triangle Club.

2 μ. μ. Ιστορικές θέσεις

Επισκεφθείτε το Πολιτειακό Μουσείο της Αλάσκας, οι συλλογές του οποίου καλύπτουν τους πολιτισμούς των Αταμπάσκαν, αλεούτων και άλλων γηγενών πληθυσμών της Αλάσκας, αλλά και την ιστορία των Ρώσων εποίκων και της ανακάλυψης χρυσού, που αποτελεί την απαρχή της σύγχρονης πόλης.

7 μ. μ. Μεσόγειος στην Αλάσκα

Με τα ψηλά του ταβάνια και το ξύλινο δάπεδο, το Zephyr είναι το καλύτερο εστιατόριο του Τζούνο. Σερβίρει ασφαλώς ψάρι, αν και ειδικεύεται στις μεσογειακές γεύσεις, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο και ντομάτα στην προετοιμασία των γευμάτων. Μετά το γεύμα περάσετε μία βόλτα από το Alaskan Hotel για μία παρτίδα μπιλιάρδου και μπίρα.

Κυριακή

9 π. μ. Καφές και θέα

Πιείτε καφέ και συνοδεύστε τον με γλυκό στο κεντρικό παράρτημα του Heritage Coffee Company, λίγο πριν περπατήσετε στον παγετώνα Μέντενχολ. Ντυθείτε ζεστά, καθώς η θερμοκρασία στον παγετώνα είναι κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη από αυτήν της πόλης. Αν νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, πάρτε το μονοπάτι Moraine Trail για μία κοντινή όψη του παγετώνα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πού θα μείνετε:

Westmark Baranoff (127 North Franklin Street, 907-586-2660, www.westmarkhotels.com), Alaskan Hotel (167 South Franklin Street, 907-586-1000, www.thealaskanhotel.com).

Τι θα κάνετε:

Western Auto-Marine (5165 Glacier Highway, 907-780-4909, www.westernautojuneau.com), Hangar on the Wharf Pub & Grill (2 Marine Way, 907-586-5018, www.hangaronthewharf.com), Perseverance Theatre (914 Third Street, Douglas, 907-364-2421, www.perseverancetheatre.org), Triangle Club (251 Front Street, 907-586-3140, www.triangleclubbar.com), Alaska State Museum (395 Whittier Street, 907-465-2901, www.museums.state.ak.us).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή