Ο Καρέρας στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Ο Καρέρας στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χοσέ Καρέρας είναι ένας από τους αστέρες που επιστρέφουν φέτος τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, για να χειροκροτηθούν από ένα κοινό που φαίνεται να τους αποζητά ξανά και ξανά. Ο διάσημος Καταλανός τενόρος, το νεότερο μέλος του γνωστού τρίο Λουτσιάνο Παβαρότι – Πλάθιντο Ντομίνγκο – Χοσέ Καρέρας, εμφανίζεται για δύο βραδιές στη χώρα μας, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αυτή την εβδομάδα, όμως, θα τον απολαύσει το κοινό της συμπρωτεύουσας, αφού πρόκειται να εμφανιστεί αύριο σε συναυλία στο Θέατρο Γης, προσκεκλημένος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα.

Μαζί με τον Παβαρότι και τον Ντομίνγκο, ο Καρέρας κατάφερε τη δεκαετία του ’90 να φέρει το λυρικό τραγούδι στο προσκήνιο, τραγουδώντας στις κοινές συναυλίες με τους άλλους δύο, στα λεγόμενα κονσέρτα των Τριών Τενόρων, σε γήπεδα και μεγάλους συναυλιακούς χώρους, αλλάζοντας ριζικά την αντιμετώπιση του μουσικού είδους από το ευρύτερο κοινό. Κάποιοι τον αποκαλούν «η φωνή της καρδιάς», διακρίνεται για την απλότητά του και την ηρεμία του επί σκηνής, τη γλυκιά φωνή του και την εξαιρετική εκφραστικότητά του. Μαζί του στην αυριανή συναυλία, ερμηνεύει η σοπράνο Σαμπίνα Πουέρτολας, ενώ την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο μαέστρος Ντέιβιντ Χιμένεζ. Μεταξύ των κομματιών που θα ερμηνεύσει, διακρίνονται και άριες των Μπιζέ, Ρίμπας, Βαλέντε και Καρντίγιο.

Η συναυλία στη Θεσαλονίκη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων και ξεκινά στις 9.15 μ.μ. Οσο για την Αθήνα, ο διάσημος τενόρος πρόκειται να δώσει μία συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 19 Σεπτεμβρίου, με τη συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-221.194, Αθήνα, προπώληση στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, τηλ. 210-32.72.000

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή