«Δραπέτευσε» ο δημιουργός του Billy Liar

«Δραπέτευσε» ο δημιουργός του Billy Liar

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΩΛΕΙΑ. Οξυδερκής και διεισδυτικός, ο Κιθ Γουότερχαουζ είχε επιδοθεί με επιτυχία για 60 χρόνια σε πολλά διαφορετικά είδη: στο μυθιστόρημα, στο θέατρο, στο δοκίμιο, στην αρθρογραφία. Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών και θα μείνει στην Ιστορία κυρίως ως ο δημιουργός του Billy Liar. Είναι η ιστορία ενός υπαλλήλου σε γραφείο κηδειών που ονειρεύεται να δραπετεύσει από την πεζή ζωή του σε μία φανταστική πόλη του Γιόρκσαϊρ. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1963 από τον σκηνοθέτη Τζον Σλέσινγκερ, με πρωταγωνιστές τον Τομ Κόρτνεϊ και την Τζούλι Κρίστι.

Ο Κιθ Γουότερχαουζ αρθρογραφούσε επί 25 χρόνια (και έως τον περασμένο Μάιο) στην εφημερίδα Daily Mail, όπου είχε δημοσιεύσει 2.000 άρθρα. Τα προηγούμενα 35 χρόνια αρθρογραφούσε στην Daily Μirror.

Γεννήθηκε το 1929 στο Λιντς της Βόρειας Αγγλίας. Παιδί φτωχικής οικογένειας, εγκατέλειψε το σχολείο στα 14. Αλλά το ταλέντο του τον οδήγησε νωρίς στην Yorkshire Evening Post, στην οποία έφερνε «ιστορίες και ρεπορτάζ από τον δρόμο». Πριν από την εφημερίδα, δούλευε βοηθός σε γραφείο κηδειών, εμπειρία που ήταν πηγή έμπνευσης για τον Billy Liar. Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην Independent On Sunday ότι είχε έτοιμο ένα νέο θεατρικό έργο με θέμα την παρακμή της Φλιτ Στριτ. Συνολικά έγραψε 16 μυθιστορήματα, καθώς και σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή