Εικαστικη ατζεντα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάστηκε χθες στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση μετρό «Μέγαρο Μουσικής») η έκθεση με τίτλο «Απόλυτη εκκίνηση» και τη συμμετοχή 11 Ελλήνων εικαστικών, τελειοφοίτων ή αποφοίτων της ΑΣΚΤ (Ν. Βαρυτιμιάδη, Γ. Γκανά, Μ. Γκιόκα, Ειρ. Ευσταθίου, Αλ. Λάιου, Λεων. Λιάμπεη, Μαργ. Μυρογιάννη, Κ. Νικολάου, Π. Φαμέλη, Μ. Φασουλή και Κ. Χριστόπουλου). Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Αννα Χατζηνάσιου και η Αλεξάνδρα Οικονόμου.

Χαρακτηρίζεται ως μία «Οριακή περίπτωση». Ηταν το τείχος που χώριζε για πολλά χρόνια στα δύο το Βερολίνο. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους και ο φωτογράφος Norbert Enker, που από το 1989 ώς το 1992 επιχείρησε μια ιστορική και φωτογραφική ιχνηλάτηση, καταγράφοντας τη σταδιακή επούλωση του ιστορικού γερμανικού τραύματος, παρουσιάζει τη δουλειά του (φωτογραφία) στο Ινστιτούτο Γκαίτε από προχθές Δευτέρα. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και θα διαρκέσει ώς τις 22 Σεπτεμβρίου (Ομήρου 14-16).

Ενα οδοιπορικό στη Ζάμπια, στον Νίγηρα και στην Ινδία με τον φακό του φωτογράφου Γιάννη Κολεσίδη, παρουσιάζεται από την Παρασκευή 11/9 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Τίτλος της έκθεσης «Κλικ στην ανθρώπινη δράση» και είναι μια συνδιοργάνωση με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Μέσα από 64 εικόνες του βραβευμένου φωτογράφου μεταφερόμαστε σε τρεις φτωχές περιοχές του πλανήτη. Μέχρι 20/9.

«Για πάντα» στην Ελευσίνα

Ανάμεσα σε χώρους που άλλοτε τον καλούν και άλλοτε τον αποκλείουν κινείται ο επισκέπτης. Οδηγός του στην περιήγηση, το φως και η μνήμη και τίτλος της έκθεσης, «Για πάντα». Αυτό είναι το πλαίσιο της εγκατάστασης της Λήδας Παπακωνσταντίνου που εγκαινιάζεται απόψε στις 8.30 μ. μ. στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων. Μέσα στη σκόνη του εργοστασίου και του χρόνου, ανάμεσα στα μπάζα που μένουν στη θέση τους και οριοθετούν την πορεία, η Λήδα Παπακωνσταντίνου ανοίγει ένα μονοπάτι για διαβάτες. Μέχρι 10/10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή