Η «Αρχαία Αγορά των Αθηνών» του ΙΜΕ στο Google Earth

Η «Αρχαία Αγορά των Αθηνών» του ΙΜΕ στο Google Earth

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Είναι γοητευτικό να φανταζόμαστε πώς ήταν στο σύνολό τους τα κτίρια, οι χώροι, οι τόποι μιας άλλης εποχής. Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε έναν περίπατο στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών μέσα από την τρισδιάστατη αναπαράσταση που είναι στη διάθεση όλων των χρηστών του Διαδικτύου στο Google Earth (http://3d.athens-agora.gr).

Ο κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να περιπλανηθεί -εικονικά- στα κτίρια και τα μονοπάτια της Αρχαίας Αγοράς, όπως ήταν στην αρχαιότητα. Η αναπαράσταση της Αγοράς γίνεται σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας της, την κλασική, την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο και ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει κάθε φάση, εξέλιξη και μεταβολή των λειτουργιών του χώρου αυτές τις εποχές.

Δεν πρόκειται μόνο για μια πληροφορία, αφού το έργο «Αρχαία Αγορά των Αθηνών» του ΙΜΕ απέσπασε το 1ο βραβείο για 3D εφαρμογή στο Διαδίκτυο. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Kronos Group, ένα φορέα που ασχολείται με την προώθηση ανοιχτών προτύπων στον τομέα των τρισδιάστατων γραφικών και ο οποίος ιδρύθηκε από μεγάλες εταιρείες του χώρου (όπως οι 3Dlabs, ATI, Discreet, Evans & Sutherland, Intel, NVIDIA, SGI κ.ά.). Το έργο αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από το Τμήμα Τρισδιάστατων Γραφικών και Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Είναι μια ενδιαφέρουσα και ελκτική χρήση της τεχνολογίας που δίνει τη δυνατότητα ενός άλλου τρόπου γνώσης και προσέγγισης ιστορικών περιόδων, συνηθειών και συμπεριφορών του παρελθόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή