Οι φίλοι των «Δημητρίων» ανοίγουν διαδρομές στην πόλη

Οι φίλοι των «Δημητρίων» ανοίγουν διαδρομές στην πόλη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τα «Δημήτρια» δεν έχουν μόνο θεατές αλλά και φίλους που στηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό και αναλαμβάνουν παράλληλη δράση με μία και μόνο επιδίωξη: να απελευθερώσουν και να κινητοποιήσουν όσους δημιουργούν, αγαπούν και ονειρεύονται τον πολιτισμό.

Πέντε πολιτιστικές διαδρομές με δράσεις, χάπενινγκ, συναυλίες, ξεναγήσεις σε εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο, ανοίγουν την πρώτη δράση του φορέα που γεννήθηκε πρόσφατα από μια ομάδα Θεσσαλονικέων. Μέσα σε μια μέρα, την ερχόμενη Δευτέρα, τα μουσεία θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα και θα υποδέχονται το κοινό. Μουσική από καλλιτέχνες θα πλημμυρίσει μουσειακούς και άλλους χώρους (συναυλία πιάνου στο Αρχαιολογικό, φλάουτου στο Μ. Φωτογραφίας, ισπανική παραδοσιακή μουσική στο Τελλόγλειο). Γκαλερί και αίθουσες τέχνης θα ανοίξουν τις πόρτες. Το ολοήμερο πολιτιστικό ταξίδι ξεκινά ταυτόχρονα σε πέντε σημεία:

Περιοχή Φλέμινγκ – Νέα Παραλία: Λαογραφικό Μουσείο, Γερμανικό Ινστιτούτο, κτίριο «Κοπερτί» ώς το θαλάσσιο μέτωπο.

Μουσεία: Αρχαιολογικό (ρεσιτάλ πιάνου), Μακεδονικό Σύγχρονης Τέχνης (έκθεση Φρέντυ Κάραμποττ – Μιχάλης & Αγνή Κατζουράκη) και Τελλόγλειο Ιδρυμα όπου οι «Δρόμοι της πόλης» οδηγούν στον Μιρό ώς τις 11 μ.μ.

Ιστορικό Κέντρο: περίπατος στις γκαλερί. Ράνια Μπέλλου στην Kalfayan, γλυπτική Αγγελου Παναγιωτίδη στη Μεταμόρφωσις, Χρυσή Τσιώτα, Travel Blind, Εφη Φουρίκη και Αντανακλάσεις 2002-2007 στην TinT, «Δερβίσηδες» του Μ. Χρυσομαλλίδη στην Αtrion, Αλέξανδρο Σιμόπουλο – Γιώργο Σίσκο στη Ζ-Μ, ομαδική «Ιn Time» στη Ζήνα Αθανασιάδη, Εοζέν Αγκοπιάν, Μαρία Ρηγούτσου, Ελευθερία Στόικου στη Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη -Βαρδάρης στην Art-Forum-Tsatsis Projects, project, εικαστικές παρεμβάσεις και συναυλίες στην Ζεύξιδος και στην Ισαύρων. Βιτρίνες θα συγχρονιστούν σ’ ένα εντυπωσιακό window display.

Λιμάνι: Μουσεία Φωτογραφίας (face to faces), Κινηματογράφου (προβολές video art, Λίλα Σωτηρίου), Κρατικού Σύγχρονης Τέχνης με τη 2η Μπιενάλε μέχρι τις παρυφές των Λαδάδικων.

Παλαιό εμπορικό κέντρο: Καπάνι, Αγορά Βλάλη, πλατεία Εμπορίου, Κρατικό Ωδείο, χώροι του παλαιού εμπορικού κέντρου με εκθέσεις, συναυλίες, δράσεις, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή