Περιβάλλον και βιβλίο στο Ζάππειο

Περιβάλλον και βιβλίο στο Ζάππειο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΒΛΙΟ. Στρέφει το βλέμμα σ’ ένα θέμα που αφορά όλο τον πλανήτη το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που πραγματοποιείται από τις 11 ώς τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο. Ενα μεγάλο και πλούσιο αφιέρωμα που έχει τίτλο «Για ένα πράσινο μέλλον», και αφορμή για την πραγματοποίησή του έδωσε η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που διοργανώνεται στις 7 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Οι φορείς που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ είναι πολλοί: οργανωτής είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και συνδιοργανωτές ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), ενώ η πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα συμμετέχει ενεργά στο αφιέρωμα. Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα φιλοξενήσει διαδραστικά δρώμενα, ενώ το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στήνει στον χώρο του Φεστιβάλ την «Παιδική Βιβλιοθήκη της Οικολογίας, μια γωνιά με παιδικά και εφηβικά βιβλία με θέμα το περιβάλλον. Φυσικά δεν θα λείπουν οι λογοτεχνικές παρουσιάσεις, τα οικολογικά ντοκιμαντέρ, η ποίηση στους ρυθμούς της τζαζ, οι διαλέξεις και μια έκθεση κόμικς με θέμα τις επιπτώσεις της χημικής μόλυνσης. Στις 17 Σεπτεμβρίου το αφιέρωμα θα κορυφωθεί με μια μεγάλη συναυλία και τη συμμετοχή του δανικού συγκροτήματος Grand Avenue και του ελληνικού Maraveyan Illegal. Την εικαστική φροντίδα ανέλαβε ο εικαστικός Αχιλλέας Δρούγκας, που φιλοτέχνησε και την αφίσα του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Τα επίσημα εγκαίνια της διοργάνωσης θα γίνουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. από τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα. Στο Φεστιβάλ Βιβλίου μετέχουν φέτος περίπου 200 εκδότες με 172 περίπτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή